Ιρλανδοί δημοσιογράφοι «ξέσπασαν» στη συνέντευξη Τύπου εναντίον αθλήτριας από το Μπαχρέιν: «Έχεις τιμωρηθεί! Πώς ξέρουμε ότι έτρεξες καθαρή;» (vid)

Ιρλανδοί δημοσιογράφοι «ξέσπασαν» στη συνέντευξη Τύπου εναντίον αθλήτριας από το Μπαχρέιν: «Έχεις τιμωρηθεί! Πώς ξέρουμε ότι έτρεξες καθαρή;» (vid)

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:50 - 10.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:57 - 10.08.2024

Η Σάλβα Εΐντ Νασέρ δήλωσε ότι δεν έχει κάτι να κρύψει

Δύο Ιρλανδοί δημοσιογράφοι έφεραν σε πολύ δύσκολη θέση την ασημένια Ολυμπιονίκη του Παρισιού στα 400 μέτρα, Σάλβα Εΐντ Νασέρ. Η 26χρονη αθλήτρια γεννήθηκε στη Νιγηρία ως Εμπελετσούκου Αγκμπαπουόνβου και ασπάστηκε το Ισλάμ, άλλαξε το όνομά της και από το 2014 τρέχει για λογαριασμό του Μπαχρέιν.

Το βράδυ της Παρασκευής 9 Ιουλίου, η Νασέρ έζησε μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της όταν τερμάτισε δεύτερη στον τελικό των 400 μέτρων στους Ολυμπιακούς αγώνες πίσω από την Μαριλέιντι Παουλίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία. Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε δύο Ιρλανδοί δημοσιογράφοι ήταν επιθετικοί απέναντι στη Νασέρ.

«Τιμωρήθηκες με διετή αποκλεισμό και αναρωτιέμαι πώς είναι δυνατόν να πιστέψουμε ότι έτρεξες καθαρή απόψε (σ.σ την Παρασκευή 9 Αυγούστου», ρωτήθηκε αρχικά η Νασέρ. Η αθλήτρια απάντησε ότι «έχω περάσει όλα τα τεστ, δεν έχω τίποτα να αποδείξω, γιατί ούτως ή άλλως θα περάσω κι άλλο τεστ μετά από αυτή τη συνέντευξη. Ευχαριστώ τον Θεό, δεν έχω κάτι να αποδείξω».

Στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο δεύτερος Ιρλανδός δημοσιογράφος και ρώτησε: «Με δεδομένο ότι δεν σεβάστηκες την αξία των καθαρών αγώνων, χάνοντας τέσσερα drug tests σε διάστημα 12 μηνών, θεωρείς ότι είναι δίκαιο απέναντι στις υπόλοιπες αθλήτριες το γεγονός ότι σου επιτράπηκε να αγωνιστείς απόψε (σ.σ την Παρασκευή 9/8);». Η ασημένια Ολυμπιονίκης διευκρίνισε πως «ποτέ δεν προσπάθησα να χάσω drug test, γιατί δεν είχα κάτι να κρύψω. Ήταν λάθη που ένας άνθρωπος μπορεί να κάνει. Αυτό που εγώ ξέρω είναι πως τιμωρήθηκα άδικα. Ευχαριστώ τον Θεό που είμαι σήμερα εδώ»

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Η επίθεση των δύο Ιρλανδών δημοσιογράφων έχουν να κάνουν με μία παλαιότερη τιμωρία της Σάλβα Εΐντ Νασέρ. Τον Ιούνιο του 2020 η αθλήτρια από το Μπαχρέιν τιμωρήθηκε με διετή αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα γιατί έχασε τέσσερις ελέγχους ντόπινγκ. Η ίδια είχε ισχυριστεί ότι έχασε δύο ελέγχους ότι είχε περάσει με επιτυχία 19 τεστ σε διάρκεια δύο μηνών. Η τιμωρία της Νασέρ είχε ως αποτέλεσμα η αθλήτρια από το Μπαχρέιν να χάσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο και το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });