Ιρλανδός κολυμβητής συμμετείχε για πρώτη (και τελευταία) φορά στο open water: «Ό,τι χειρότερο έχω κάνει»
i

© IMAGO / Insidefoto

Ιρλανδός κολυμβητής συμμετείχε για πρώτη (και τελευταία) φορά στο open water: «Ό,τι χειρότερο έχω κάνει»

Ο Ιρλανδός Ντάνιελ Γουίφερ διέπρεψε στην πισίνα, αλλά δεν του άρεσε η εμπειρία στον Σηκουάνα.

Ο Ντανιέλ Γουίφερ ήταν από τους κολυμβητές που ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο 23χρονος αθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 800 μέτρα ελεύθερο και το χάλκινο στα 1500 μέτρα. Το χρυσό που κατέκτησε ήταν το πρώτο για την Ιρλανδία σε Ολυμπιακούς σε οποιοδήποτε αγώνισμα της κολύμβησης σε πισίνα.

Ο Γουίφερ, αν και κολυμβητής σε πισίνα, ήταν ένας από εκείνους που βούτηξαν στον Σηκουάνα στον τελικό του open water. Η διαδικασία των προκριματικών, που θεσπίστηκε για το Παρίσι, επέτρεψε σε λιγότερο έμπειρους κολυμβητές μαραθώνιας κολύμβησης να πάρουν μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στις προηγούμενες διοργανώσεις, οι κολυμβητές μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση είτε μέσω του παγκοσμίου πρωταθλήματος είτε του προολυμπιακού αγώνα. Ωστόσο, η World Aquatics αποφάσισε να αλλάξει τα κριτήρια αφού περιορίστηκε ο αριθμός των αθλητών. Έτσι, οι κολυμβητές της πισίνας των 800 και των 1500 μέτρων, που βρέθηκαν στο Παρίσι πιάνοντας το όριο, είχαν την ευκαιρία αν ήθελαν να κολυμπήσουν στον Σηκουάνα.

Πρέπει να σημειώσουμε ότι οι κολυμβητές της πισίνας που πήραν μέρος στο Open water δεν έπαιξε σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγωνίσματος αφού η εμπειρία των κολυμβητών ανοιχτής θάλασσας μέτρηση σημαντικά. Ο Γουίφερ αστειεύτηκε μετά τον τερματισμό του ότι κολύμπησε Open water «για πρώτη και τελευταία φορά».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Δήλωσε, ωστόσο, ότι ήταν πολύ περήφανος που κατάφερε να τερματίσει στη 18η θέση. «Προφανώς ήταν ένα από χειρότερα πράγματα που έχω κάνει αλλά και το καλύτερο ταυτόχρονα», σημείωσε ο Ντάνιελ Γουίφερ.

Ο Ιρλανδός κολυμβητής έμεινε έξι λεπτά και 7 δευτερόλεπτα πίσω από τον Κρίστοφ Ρασόφσκι από την Ουγγαρία, που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Γερμανός Όλιβερ Κλέμετ κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και ο Ούγγρος Ντέιβιντ Μπεθλεέμ συμπλήρωσε την τριάδα του βάθρου. Θυμίζουμε ότι στο Open water πήρε μέρος και ο Άλκης Κυνηγάκης και κατέλαβε τη δέκατη θέση.

«Όλοι οι προπονητές γελούσαν γιατί κολυμπούσα μόνος μου, αυτό που σκεφτόμουν ήταν να μην δεχθώ κάποια κλωτσιά στο πρόσωπο. Δέχθηκα κάποιες αγκωνιές στο μάτι και το πρόσωπος και τότε κατάλαβα ότι αυτό το αγώνισμα δεν είναι για εμένα», σημείωσε ο Ντάνιελ Γουίφερ. «Στην πισίνα είναι κάτι διαφορετικό. Είναι οκτώ αθλητές στον τελικό και εδώ ήταν 30. Ωστόσο, χαίρομαι που μπορώ να πω ότι κολύμπησα στο Open water στους Ολυμπιακούς αγώνες», κατέληξε ο Ιρλανδός αθλητής.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });