Κι όμως δεν είναι ο μεγαλύτερος ο ΛεΜπρόν: Τα… γερόντια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πρωταγωνιστήσουν!
i

© Imago

Κι όμως δεν είναι ο μεγαλύτερος ο ΛεΜπρόν: Τα… γερόντια των Ολυμπιακών Αγώνων που θα πρωταγωνιστήσουν!

Ευτυχία Οικονομίδου 19:16 - 14.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:17 - 14.07.2024

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο Μαρσελίνιο Χουέρτας, ο Ρούντι Φερνάντεθ κι όχι μόνο είναι έτοιμοι για τον τελευταίο... χορό τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μπορεί να τα έχουν τα... χρονάκια τους, όμως δεν φοβούνται να βγουν μπροστά. Ποιοι είναι οι υπόλοιποι που βαδίζουν στα ίδια βήματα με τις εθνικές τους;

ΛεΜπρόν Τζέιμς, Μαρσελίνιο Χουέρτας, Ρούντι Φερνάντεθ. Τρεις θρύλοι του μπάσκετ με πολλά κοινά, αλλά το σημαντικότερο είναι η αγάπη τους για την «πορτοκαλί θεά», σε τέτοιον βαθμό μάλιστα που δε μπορούν να την αποχωριστούν.

Μαζί με αυτούς θα ταξιδέψουν κι άλλοι στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 κι άλλοι αθλητές που μπορεί να βρίσκονται στις τελευταίες σεζόν της καριέρας τους, όμως θα αγωνιστούν για τις ανάγκες της χώρας τους.

Άλλοι στην θέση τους ασχολούνται με τον χώρο από άλλο πόστο, π.χ. ως προπονητές, άλλοι απολαμβάνουν την συνταξιοδότησή τους σε εξωτικές παραλίες, εκείνοι όμως σαν πιστοί στρατιώτες της εθνικής τους δίνουν το «παρών» σε έναν ίσως τελευταίο… χορό στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μαρσελίνιο Χουέρτας, ετών 41

Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας προέρχεται από μία γεμάτη σεζόν στην Τενερίφη και αναδείχθηκε και MVP της φετινής σεζόν στο Basketball Champions League και λίγο έλειψε να σηκώσει και το τρόπαιο. Παράλληλα, ήταν εκείνος που οδήγησε τη Βραζιλία στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ είναι ο τρίτος κορυφαίος πασέρ σε Παγκόσμια Κύπελλα. Τη φετινή σεζόν ο Χουέρτας είχε 16.4 πόντους, 3.2 ριμπάουντ και 7.9 ασίστ για 18.8 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στο BCL ενώ παρεμφερείς ήταν οι αριθμοί του και στο ισπανικό πρωτάθλημα (14.3 π., 2.5 ριμπ., 6.5 τελικές πάσες και 15.9 PIR). Μάλιστα, οι μπαταρίες του έχουν ακόμη… απόθεμα, με τον ίδιο να υπογράφει διετή επέκταση με την ομάδα από τα Κανάρια νησιά.

ΛεΜπρόν Τζέιμς, ετών 39

Τα λόγια είναι περιττά, όταν γίνεται λόγος για τον «βασιλιά» της άλλης πλευρά του Ατλαντικού. Ο αγέραστος ΛεΜπρόν Τζέιμς των τεσσάρων δαχτυλιδιών και των τριών χρυσών μεταλλίων (τα δύο στους Ολυμπιακούς Αγώνες) μάζεψε γύρω του όλη την… αφρόκρεμα του NBA και δημιούργησε τη νέα Dream Team για να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο κορυφαίος σκόρερ του NBA έχει χτίσει την δική του… αυτοκρατορία στον «μαγικό κόσμο» και ετοιμάζεται από τη νέα σεζόν να γράψει και πάλι ιστορία αγωνιζόμενος στους Λος Άντζελες Λέικερς με συμπαίκτη τον γιο του, Μπρόνι.

Ρούντι Φερνάντεθ, ετών 39

Θρύλος στην Ισπανία, θρύλος και στη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ρούντι Φερνάντεθ έχει μαζέψει πληθώρα τίτλων και μεταλλίων στην τροπαιοθήκη του και έχοντας ανακοινώσει την απόσυρσή του σε συλλογικό και εθνικό επίπεδο, είναι έτοιμος να δώσει μία τελευταία παράσταση στο Παρίσι, όπου και στη φάση των ομίλων θα διασταυρωθεί με την Ελλάδα.

Νάντο Ντε Κολό, ετών 37

Η Γαλλία δεν πάει πίσω έχει κι εκείνη τον άνθρωπο στο ρόστερ της που μετά από τα νιάτα και τη φρεσκάδα που προσφέρει ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα, θα δώσει την απαραίτητη εμπειρία. Αυτός δεν είναι άλλος από τον Νάντο Ντε Κολό, τον 37χρονο δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μάλιστα, ο Γάλλος γκαρντ ανανέωσε την συνεργασία του με τη Βιλερμπάν στην οποία αγωνίζεται από το 2022 για ακόμη δύο χρόνια δείχνοντας έτσι πώς έχει μπόλικη ενέργεια.

Ματιάνγκ Μούο, ετών 37

Ένας παίκτης που ίσως πολλοί δεν γνωρίζουν καθώς έχει προσφέρει το ταλέντο του μόνο στα μέρη της Αυστραλίας είναι ο γκαρντ/ φόργουορντ Μάτιανγκ Μούο που έκλεισε τα 37 του χρόνια. Γεννημένος στο Νότιο Σουδάν και μάλιστα εν καιρώ πολέμου, ο Μούο αναγκάστηκε σε ηλικία 10 χρονών να εργαστεί ως καθαριστής βγάζοντας μόλις τρία δολάρια την ώρα για να βοηθήσει τους γονείς του πριν βρεθεί στην Αυστραλία κυνηγώντας μία καλύτερη ζωή. Έχοντας σημειώσει μία αξιοσημείωτη καριέρα σε συλλογικό επίπεδο και τώρα θα οδηγήσει την εθνική του Σουδάν, που θα πραγματοποιήσει την πρώτη της εμφάνιση σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Σέρχιο Γιουλ, ετών 36

Ο «διόσκουρος» του Ρούντι Φερνάντεθ και μαζί συνθέτουν τα… γερόντια της Ρεάλ Μαδρίτης δίνει για ακόμη μία φορά το παρών στην φούρια ρόχα με στόχο το χρυσό μετάλλιο που δεν έχει καταφέρει ποτέ να κερδίσει η Ισπανία σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων.

Τζο Ινγκλς, ετών 36

Η Αυστραλία έχει τραβήξει όλα τα βλέμματα πάνω της κι όχι άδικα αφού στο ρόστερ της ξεχωρίζουν καταξιωμένα ονόματα από το NBA, ενώ ανάμεσά τους δεσπόζει κι εκείνο του Τζο Ινγκλς. Ο 36χρονος γκαρντ/ φόργουορντ,που ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του και συνέχισε στην Ευρώπη, πριν πάει το 2014 στο NBA, υπέγραψε σε ηλικία 36 ετών συμβόλαιο ενός χρόνου με τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς και είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας των «Μπούμερς» στο Παρίσι.

Στεφ Κάρι, ετών 36

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τον άνθρωπο που αναμφίβολα έχει αλλάξει το σύγχρονο μπάσκετ. Ο Στεφ Κάρι, ο πρωταγωνιστής της δυναστείας των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς με τα τέσσερα πρωταθλήματα σε επτά χρόνια. Μαζί με τους υπόλοιπους αστέρες του NBA είναι έτοιμος να τα δώσει όλα για να γυρίσει σπίτι του με το χρυσό.

Η Team USA έφτασε στο Άμπου Ντάμπι κι ένα... γεράκι τράβηξε την προσοχή του Κάρι (vid)

Η Team USA έφτασε στο Άμπου Ντάμπι κι ένα... γεράκι τράβηξε την προσοχή του Κάρι (vid)

Η Team USA έφτασε στο Άμπου Ντάμπι όπου θα δώσει τα φιλικά προετοιμασίας της για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 και ο Στεφ Κάρι κράτησε στο χέρι του ένα... γεράκι, το εθνικό σύμβολο του κράτους.

Κέβιν Ντουράντ, ετών 35

Μαζί τη «μαγική» τριάδα της Team USA συμπληρώνει ο Κέβιν Ντουράντ, ο πρώην συμπαίκτης του Κάρι και δύο φορές πρωταθλητής. Ο Στιβ Κέρ έχει επιστρατεύσει τους μεγαλύτερους αστέρες από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχοντας ξεκάθαρο στόχο μονάχα την πρώτη θέση στο βάθρο.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });