Λος Άντζελες, Ντουμπάι, Σίδνεϊ: Πώς μπορούν να είναι οι (απίθανοι) Ολυμπιακοί Αγώνες σε όλο τον κόσμο χάρη στην AI

Ολυμπιακοί Αγώνες

Λος Άντζελες, Ντουμπάι, Σίδνεϊ: Πώς μπορούν να είναι οι (απίθανοι) Ολυμπιακοί Αγώνες σε όλο τον κόσμο χάρη στην AI

Κώστας Τόπας 10:53 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:55 - 11.08.2024

Στις 11 Αυγούστου 2024, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού 2024 τελειώνουν μετά από δύο εβδομάδες σκληρού ανταγωνισμού. Εν αναμονή των Παραολυμπιακών και των Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Λος Άντζελες, πώς θα μπορούσαν να μοιάζουν ορισμένοι προορισμοί;

Σε τέσσερα χρόνια, το Λος Άντζελες θα λάμψει με τους πέντε Ολυμπιακούς κρίκους φιλοξενώντας τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2028. Το να ξεπεράσεις το Παρίσι μπορεί να φαίνεται δύσκολο καθώς η τελετή έναρξης και οι τοποθεσίες των εκδηλώσεων άφησαν το στίγμα τους στο κοινό που ήταν παρών, για να ανακαλύψει τους νέους αθλητές που κέρδισαν μετάλλια.

Ωστόσο, θέσαμε στον εαυτό μας το ερώτημα πώς θα μπορούσαν να είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες σε πολλές πόλεις και σημαντικά μέρη σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, στραφήκαμε στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, το οποίο μας πρόσφερε αποτελέσματα που ήταν τουλάχιστον εκπληκτικά - με πολλές λήψεις για εκκίνηση.

Εμετοί και διάρροια: Τρεις Γερμανοί αθλητές αρρώστησαν μετά από κολύμπι στον Σηκουάνα

Εμετοί και διάρροια: Τρεις Γερμανοί αθλητές αρρώστησαν μετά από κολύμπι στον Σηκουάνα

Αρκετοί κολυμβητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανοιχτής θάλασσας χρειάστηκε να λάβουν θεραπεία καθώς αρρώστησαν έχοντας συμπτώματα ναυτία και διάρροια.

Το Λος Άντζελες, οι ουρανοξύστες και τα αυτοκίνητά του

Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πρωτεύουσα των γυρισμάτων ταινιών και σειρών: το Λος Άντζελες. Είναι η επόμενη πόλη που θα δικαιούται τους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028. Όταν αμφισβητούμε την τεχνητή νοημοσύνη, δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ουρανοξύστες όπως κινηματογραφικά στούντιο για να απεικονίσει το γεγονός.

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Λος Άντζελες

Το Λος Άντζελες είναι επίσης μια από τις πιο «στριμωγμένες» από αυτοκίνητα αμερικανικές πόλεις, με τις ατελείωτες οδούς ταχείας κυκλοφορίας και την κυκλοφοριακή συμφόρηση μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι.

Η Αυστραλία και η όπερά της

Όταν ζητάμε από την τεχνητή νοημοσύνη να μας δείξει την Αυστραλία την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, η AI σκέφτεται αμέσως το Σίδνεϊ (ενώ η έκδοση του 2032 θα γίνει στο Μπρίσμπεϊν), που δεν είναι η πρωτεύουσα της χώρας. Παρόλα αυτά έχει εμβληματικά μέρη, ξεκινώντας από την περίφημη όπερά του. Τα στάδια θα έβλεπαν τότε τον Ινδικό Ωκεανό με κολυμβητές ιδιαίτερα παρόντες.

Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αυστραλία

Η Νέα Υόρκη και το Άγαλμα της Ελευθερίας της

Υπάρχει μια μικρή γεύση Γαλλίας όταν ρίχνουμε μια ματιά στην ξεχειλισμένη φαντασία της τεχνητής νοημοσύνης σε περίπτωση που οι Ολυμπιακοί Αγώνες γίνουν στη Νέα Υόρκη. Εκεί βρίσκουμε προφανώς τα ποτάμια που διασχίζουν την πόλη, τους γλάρους της, τα κτίριά της με εκατοντάδες ορόφους και πάνω απ' όλα το Άγαλμα της Ελευθερίας της, σχεδιασμένο από τον Γκουστάβ Άιφελ.

Ολυμπιακοί Αγώνες στη Νέα Υόρκη

Σύμφωνα με τη τεχνητή νοημοσύνη,, το εμβληματικό άγαλμα της πόλης θα ήταν ο φύλακας ενός γηπέδου ποδοσφαίρου και του στίβου.

Η Ινδία και το Ταζ Μαχάλ της

Πηγαίνουμε από το ένα κλισέ στο άλλο για να φανταστούμε την Ινδία ως οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων. Πέρα από κάθε σκέψη σχετικά με τη ζέστη, η χώρα θα βασιζόταν, σύμφωνα με την AI, στο κύριο μνημείο της, δηλαδή στο Ταζ Μαχάλ, συνοδευόμενο από δεκάδες χορευτές σε στυλ μεγάλης ταινίας του Bollywood.

Ολυμπιακοί Αγώνες στην Ινδία

Ντουμπάι και το μέλλον

Φαίνεται λογικό ότι οι χώρες του Κόλπου θα κατέληγαν να λάμπουν ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Το Ντουμπάι φαίνεται να είναι ένας από τους αγαπημένους υποψηφίους και για την τεχνητή νοημοσύνη μοιάζει πολύ φουτουριστικό, αν και με φόντο την έρημο και τους ουρανοξύστες στο καρτ ποστάλ.

Ολυμπιακοί Αγώνες στο Ντουμπάι

Τα ναυτικά στάδια και τα στάδια στίβου θα ήταν τότε μέρη με φουτουριστικό σχεδιασμό.

Ο Αμαζόνιος και το απέραντο δάσος

Η Νότια Αμερική θα μπορούσε να είναι ένα hotspot των Ολυμπιακών Αγώνων και η τεχνητή νοημοσύνη μας το αποδεικνύει χάρη στην υπερχείλιση της φαντασίας του. Πουλιά στα χρώματα των Ολυμπιακών δαχτυλιδιών θα συνεργάζονταν με αθλητές που αγωνίζονταν στο τροπικό δάσος του Αμαζονίου για μια έκρηξη χρωμάτων που δεν είχε ξαναδεί.

Ολυμπιακοί Αγώνες στον Αμαζόνιο

Η Σαχάρα και η άμμος της μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι

Στίβος στη μέση της ερήμου; Ένα στοίχημα που κερδήθηκε για την τεχνητή νοημοσύνη όταν του ζητήθηκε να φανταστεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην καρδιά της Σαχάρας. Αυτό θα οδηγούσε, πιθανώς σε αποπνικτική ζέστη, σε αγώνες στην άμμο.

Ολυμπιακοί Αγώνες στη Σαχάρα

Θα πρέπει να περιμένουμε μερικά ακόμη χρόνια πριν ανακαλύψουμε το Λος Άντζελες στη μέση των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να δώσει μερικές ιδέες στους διοργανωτές...

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });