Νίκη για τις οικοδέσποινες Γαλλίδες κόντρα στη Νιγηρία με αδιανόητη «κλέφτρα» την Ουίλιαμς
i

© FIBA

Νίκη για τις οικοδέσποινες Γαλλίδες κόντρα στη Νιγηρία με αδιανόητη «κλέφτρα» την Ουίλιαμς

Ευτυχία Οικονομίδου 22:35 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:35 - 01.08.2024

Η εθνική ομάδα μπάσκετ Γυναικών της Γαλλίας επικράτησε άνετα της Νιγηρίας με σκορ 75-54 για να κλειδώσει την πρωτιά στον όμιλό της και να προκριθεί στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Η Γαλλία αντιμετώπισε τη Νιγηρία στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά μπάσκετ Γυναικών με την οικοδέσποινα χώρα να επικρατεί με περίσσια άνεση με 75-54 για να προκριθεί στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Σε καμία στιγμή της αναμέτρησης οι Γαλλίδες δεν αγχώθηκαν για την εξέλιξη του ματς αποδεικνύοντας πως έχουν το πάνω χέρι καθ' όλη τη διάρκειά του. Πρώτη σκόρερ στο παιχνίδι ήταν η Μαρίν Γιοχάνες με 15 πόντους και 5 ασίστ, ωστόσο εκείνη που διακρίθηκε και μάλιστα με καταπληκτική εμφάνιση ήταν η Γκάμπι Ουίλιαμς που ολοκλήρωσε τον αγώνα με 14 πόντους, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 6 (!) κλεψίματα.

Διψήφιες για τη Νιγηρία, αλλά όχι με καλά ποσοστά, ήταν η Εζίν Καλού με 18 πόντους και η Μουριανάτου Μούσα με 14 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Τα σενάρια του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ: Οι τέσσερις εξασφαλισμένοι και οι «μάχες» πρόκρισης

Τα σενάρια του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ: Οι τέσσερις εξασφαλισμένοι και οι «μάχες» πρόκρισης

Στις 2 Αυγούστου, μέρα Παρασκευή, η Εθνική ομάδα θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της (κόντρα στη Αυστραλία) με την ελπίδα να προκριθεί ως δεύτερη ή ως καλύτερη τρίτη στην «φάση των 8» του Ολυμπιακού Τουρνουά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν κι άλλες θέσεις που... παίζονται, εκτός από αυτές του Καναδά, των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, που έχουν ήδη προκριθεί.

Την τρίτη αγωνιστική του Β’ Ομίλου, η Νιγηρία θα αντιμετωπίσει τον Καναδά (04/08, 14:30) και θέλει τη νίκη για να εξασφαλίσει τη συμμετοχή στα νοκ-άουτ της διοργάνωσης.

Τα δεκάλεπτα: 24-20, 38-31, 54-39, 75-54

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });