Ο Γιόκιτς έκανε πλάκα, έμεινε μία... ανάσα από το ιστορικό triple-double, όμως δε νοιάζεται για τη στατιστική

Νίκολα Γιόκιτς

i

© FIBA

Ο Γιόκιτς έκανε πλάκα, έμεινε μία... ανάσα από το ιστορικό triple-double, όμως δε νοιάζεται για τη στατιστική

Ευτυχία Οικονομίδου 21:12 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 21:16 - 31.07.2024

Ο μαγευτικός Νίκολα Γιόκιτς έμεινε για μία ασίστ μακριά από την ιστορική εμφάνιση κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο, όμως όπως τόνισε και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς δεν δίνει βάση στα στατιστικά του.

Ο Νίκολα Γιόκιτς έβαλε για ακόμη μία φορά τη μάσκα του «Τζόκερ» και πραγματοποίησε μία μαγική εμφάνιση απέναντι στο Πουέρτο Ρίκο στην δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά. Οι Σέρβοι σάρωσαν με 107-66 με τον σταρ των Νάγκετς να φτάνει μία ανάσα μακριά από ένα ιστορικό triple-double, το τέταρτο, που έχει σημειωθεί ποτέ σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ο σούπερ σταρ του Ντένβερ και τρεις φορές MVP στο ΝΒΑ μέτρησε 14 πόντους, 15 ριμπάουντ και 9 ασίστ σε 23 λεπτά που έμεινε στο παρκέ. Μία ασίστ του έλειπε για να γίνει μόλις ο τέταρτος παίκτης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, που πετυχαίνει κάτι τέτοιο. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς τον απέσυρε στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου κρατώντας τον μακριά από αυτή τη διάκριση, χωρίς να τον ξαναβάζει στο παιχνίδι, καθώς το σκορ είχε ξεφύγει υπέρ των Σέρβων.

Τα triple-double στους Ολυμπιακούς Αγώνες

  • Αλεξάντερ Μπέλοφ: 23 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 10 ασίστ (Μόντρεαλ, 1976)
  • ΛεΜπρόν Τζέιμς: 11 πόντοι, 14 ριμπάουντ, 12 ασίστ (Λονδίνο, 2012)
  • Λούκα Ντόντσιτς: 16 πόντοι, 10 ριμπάουντ, 18 ασίστ (Τόκιο, 2020)

Ο κόσμος φώναζε από τις κερκίδες να ξαναμπεί ο «Τζόκερ» στον αγώνα, όμως ο αρχηγός των Πλάβι είχε την απάντησή του: : «Ακούσαμε από κάποιον οπαδό που φώναζε να βάλει πίσω τον Νίκολα, αλλά νομίζω ότι βαριέται να το ακούει αυτό από έξω για τα στατιστικά, γιατί είναι κυρίαρχος και μπορώ να σας πω ότι δεν παίζει για τα στατιστικά».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });