Ο Καναδάς νίκησε την Αυστραλία και κράτησε την Ελλάδα ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης
i

© FIBA

Ο Καναδάς νίκησε την Αυστραλία και κράτησε την Ελλάδα ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης

Ευτυχία Οικονομίδου 16:11 - 30.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:17 - 30.07.2024

Ο Καναδάς έκανε τη δουλειά του (93-83) απέναντι στην Αυστραλία σε μία αναμέτρηση που η Ελλάδα παρακολουθούσε με μεγάλο άγχος ελπίζοντας σε αυτό το αποτέλεσμα για να διατηρήσει τις ελπίδες της για πρόκριση στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Εθνική μας ομάδα εξελίχθηκε ανάμεσα στον Καναδά και την Αυστραλία, που έκρινε το μέλλον της Ελλάδας στο Ολυμπιακό τουρνουά. Η «γαλανόλευκη» ήλπιζε στη νίκη του Καναδά πάση θυσία, ώστε να μείνουν ζωντανές οι ελπίδες της για την συνέχεια με τα σενάρια πρόκρισης. βέβαια, να μην κρίνονται μονάχα από την Εθνική. Έτσι κι έγινε, η παρέα του Σάι Γκίλτζιους - Αλεξάντερ έκανε το καθήκον της κόντρα στους «Μπούμερς» επικρατώντας με σκορ 93-83.

Ο Αρ Τζέι Μπάρετ ξεχώρισε με 24 πόντους, 7 ριμπάουντ και 5 ασίστ, ενώ ο σταρ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ ακολούθησε με άλλους 16 πόντους και 4 ριμπάουντ. Οι Ντίλον Μπρουκς και Λου Ντορτ πρόσθεσαν 16 και 11 πόντους αντίστοιχα. Για την Αυστραλία αυτός που βγήκε μπροστά ήταν ο Τζος Γκίντι με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Η Αυστραλία ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυναμικά στην αναμέτρηση χτίζοντας σιγά σιγά ένα μικρό προβάδισμα κατά τη διάρκεια του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «Μπούμερς» με τη βοήθεια του Τζος Γκίντι και του Πάτι Μιλς έφτασαν στο +6 στο τέταρτο λεπτό (13-19). Οι Άντριου Νέμπχαρντ και Ντίλον Μπρουκς έφεραν την ισοφάριση (23-23) με τους Αυστραλούς να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με μικρή διαφορά (26-28).

Αναμφίβολα ο Γκίντι έκανε τη διαφορά για τους τυπικά φιλοξενούμενους με τον Σάι Γκίλτζεους - Αλεξάντερ να βγαίνει μπροστά για να βάλει τον Καναδά σε θέση οδηγού (33-31, στο 13'). Από εκεί και πέρα το σκορ πήγαινε κυριολεκτικά χέρι - χέρι με τον Γκίντι στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου να δίνει μία... ανάσα τεσσάρων πόντων στην Αυστραλία.

Μετά την ανάπαυλα, οι Καναδοί με ένα επιμέρους σκορ 13-5 υπέρ τους δια χειρός Λούγκεντζ Ντορτ και Αρ Τζέι Μπάρετ γύρισαν το παιχνίδι υπέρ τους (58-54, στο 24') κι έδειξαν να αποκτούν τον έλεγχο της αναμέτρησης με αποκορύφωμα το +10 από τον Μπάρετ (66-56) στο 26ο λεπτό του ματς. Ο Ντάντε Έξουμ προσπάθησε να... ροκανίσει τη διαφορά (68-64, στο 28'), με τον Τζακ Μακβέι να εκτελεί και μάλιστα δις από την περιφέρεια για το 72-70 πριν την τελευταία και καθοριστική περίοδο.

Το παιχνίδι σκλήρυνε στο τέταρτο δεκάλεπτο με τις άμυνες να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο, όσο ο Καναδάς προσπαθούσε εκ νέου να χτίσει τη διαφορά του με αποκορύφωμα το τρίποντο του Μπάρετ για το 81-72 στο 35'. Ο Τζαμάλ Μάρει μίλησε την κρίσιμη στιγμή για να πάρουν διψήφιο προβάδισμα οι Καναδοί, όμως οι «Μπούμερς» δεν το άφησαν κάτω μειώνοντας στο 85-78 στο 36'. Οι Καναδοί δεν πτοήθηκαν και μπόρεσαν να πάρουν την άνετη νίκη κάνοντας ένα... δώρο στην Εθνική μας ομάδα που διατηρεί ακόμη ζωντανές τις ελπίδες της πρόκρισης.

Τα δεκάλεπτα: 26-28, 45-49, 93-83

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });