Ο μεγαλύτερος μαραθωνοδρόμος του κόσμου εγκατέλειψε τον μαραθώνιο και πήρε ταξί (vid)

Έλιουντ Κιπτσόγκε

Ο μεγαλύτερος μαραθωνοδρόμος του κόσμου εγκατέλειψε τον μαραθώνιο και πήρε ταξί (vid)

Κώστας Τόπας 09:06 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 09:06 - 11.08.2024

Ο μεγαλύτερος μαραθωνοδρόμος του κόσμου, Έλιουντ Κιπτσόγκε, αποφάσισε να πάρει ταξί στη γραμμή τερματισμού στο Παρίσι, αφού αναγκάστηκε να περπατήσει και μετά να εγκαταλείψει τον αγώνα.

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, ο μεγαλύτερος μαραθωνοδρόμος στον κόσμο, αποφάσισε να πάρει... ταξί στη γραμμή τερματισμού αφού εγκατέλειψε τη διοργάνωση στους Αγώνες του Παρισιού.

Ο δύο φορές χρυσός Ολυμπιονίκης, αγωνιζόμενος σε ηλικία 39 ετών, σταμάτησε για να επιτρέψει στον τελευταίο Σερ Οντ Μπατ Οσίρ να τον προσπεράσει μετά από 31 χιλιόμετρα. Ο Κιπτσόγκε έδωσε τα παπούτσια και τις κάλτσες του στους οπαδούς του στο δρόμο καθώς το πλήθος ζητωκραύγαζε και χειροκροτούσε πριν εξαφανιστεί σε ένα βαν των Ολυμπιακών.

Ο Κιπτσόγκε ήταν στην πρώτη θέση στα πρώτα 10 χιλιόμετρα και οπισθοχώρησε περίπου ένα λεπτό πίσω από τους πρωτοπόρους στα μισά του δρόμου. Ήταν ένας από τους 10 δρομείς που δεν κατάφεραν να τερματίσουν. Ο 39χρονος, ο οποίος ήταν κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ μεταξύ 2018 και 2023, ήλπιζε να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα κέρδιζε τρεις Ολυμπιακούς Μαραθωνίους. 

Μεταξύ 2014 και 2019, έκανε ένα εκπληκτικό αήττητο σερί 10 αγώνων σε μεγάλους μαραθωνίους.  Πριν μεταβεί στο μαραθώνιο τρέξιμο, ο βετεράνος ήταν επιτυχημένος στα 5000 μέτρα, κερδίζοντας το χάλκινο στους Αγώνες της Αθήνας το 2004 και το ασημένιο στο Πεκίνο το 2008. Στη συνέχεια πήρε διαδοχικά χρυσά σε Ρίο και Τόκιο.  

«Είναι δύσκολο να είσαι στην κορυφή… Πρέπει να έχεις την έκτη αίσθηση για να παραμείνεις στην κορυφή», είπε στο Olympics.com. «Μου αρέσουν οι μεγάλες διαδρομές, γιατί τρέχω για πολύ. Κάνει το μυαλό μου να δουλεύει σκληρά για περισσότερες από δύο ώρες. Με κάνει δυνατό.

Κάνει το μυαλό μου δυνατό, να είμαι συνεπής, να σέβομαι αυτόν τον πόνο.«Όλα είναι μια πρόκληση, και το καθημερινό πρόγραμμα είναι μια πρόκληση. Έχουμε τρεις μεγάλες μέρες σε μια εβδομάδα και βάλουμε όλη μας την προσπάθεια εκεί. Ο πόνος είναι παντού, αλλά λέμε ότι κερδίζουμε μαραθώνιους στις προετοιμασίες, οπότε όσο περισσότερο πονάς, αλλά πετυχαίνεις τους στόχους σου με καλό τρόπο». 

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });