Αξεπέραστος Ντουράντ: Έγινε ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε άνδρες και γυναίκες

Κέβιν Ντουράντ

i

© Imago

Αξεπέραστος Ντουράντ: Έγινε ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε άνδρες και γυναίκες

Ευτυχία Οικονομίδου 08:21 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 08:36 - 07.08.2024

Ο Κέβιν Ντουράντ κάνει αδιαμφισβήτητα καταπληκτικό τουρνουά και μετά τη νίκη της Team USA κόντρα στη Βραζιλία έγινε ο πρώτος σκόρερ των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες σε άνδρες και γυναίκες.

Ο Κέβιν Ντουράντ όχι μόνο είναι καταπληκτικός στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, αλλά έχει θέσει πολύ δυνατή υποψηφιότητα για το αν είναι ο κορυφαίος μπασκετμπολίστας που φόρεσε ποτέ τη φανέλα της Team USA.

Οι ΗΠΑ έριξαν στο... καναβάτσο τη Βραζιλία στους προημιτελικούς του Ολυμπιακού τουρνουά με σκορ 122-87 και πέρασαν στα ημιτελικά, όπου θα συναντήσουν την Σερβία, με τον Ντουράντ να πετυχαίνει 11 πόντους μαζί με 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Έτσι ο σταρ των Φοίνιξ Σανς έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Αμερικανών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, σε άνδρες και γυναίκες ξεπερνώντας την θρυλική Λίζα Λέσλι.

Σαρωτική η Team USA παρέσυρε τη Βραζιλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου συναντά τη Σερβία

Σαρωτική η Team USA παρέσυρε τη Βραζιλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου συναντά τη Σερβία

Περίπατο έκανε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών διαλύοντας (122-87) τη Βραζιλία και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά, όπου θα συναντήσει τη Σερβία

Η Λέσλι είχε συνολικά 488 πόντους και με τους 11 πόντους του ο Ντουράντ έφτασε από τους 483 που είχε στους 494 και πλέον βρίσκεται σε τροχιά να ξεπεράσει τους 500 στην κορυφαία διοργάνωση για να ξεχωρίσει ως ο μοναδικός Αμερικανός που πετυχαίνει κάτι τέτοιο.

«Τα ρεκόρ είναι για να σπάνε. Θα το κρατήσω μέχρι να έρθει κάποιος άλλος σπουδαίος και να με προσπεράσει. Λίζα Λέσλι είσαι το χρυσό στάνταρ του μπάσκετ. Θα εκτιμώ πάντα την υποστήριξή σου όλα αυτά τα χρόνια. Σου στέλνω την αγάπη μου. Τα πάντα τώρα για το χρυσό. Πάμε να το πάρουμε παιδιά», ήταν το ποστάρισμα μετά το ματς με τη Βραζιλία.

Η Λίζα Λέσλι με την σειρά της θέλησε να συγχαρεί τον τρεις φορές χρυσό Ολυμπιονίκη γράφοντας με τη σειρά της στο «Χ»: «Συγχαρητήρια KD. Με τιμάει το γεγονός ότι μου έσπασες το ρεκόρ των Ολυμπιακών Αγώνων. Η αφοσίωσή μας στην πατρίδα είναι εμφανής και χαραγμένη πάνω στην πέτρα. Τώρα πήγαινε πάρε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο φίλε μου. Μια ομάδα και ένας στόχος. Το χρυσό!»

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });