Ο Ολυμπιονίκης που μπήκε φυλακή για βιασμό 12χρονης: «Έκανα κάτι λάθος πριν από 10 χρόνια, πρέπει να το αποδεχτώ»

Στίβεν Βαν ντε Βέλντε

Ο Ολυμπιονίκης που μπήκε φυλακή για βιασμό 12χρονης: «Έκανα κάτι λάθος πριν από 10 χρόνια, πρέπει να το αποδεχτώ»

Κώστας Τόπας 10:30 - 14.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:30 - 14.08.2024

Ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε, ένας Ολλανδός παίκτης μπιτς βόλεϊ που πέρασε ένα χρόνο στη φυλακή για τον βιασμό ενός 12χρονου κοριτσιού, παραδέχεται ότι ήταν κοντά στο να εγκαταλείψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες λόγω πίεσης.

Ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε, Ολλανδός παίκτης μπιτς βόλεϊ, ήταν ένας από τους πιο συζητημένους και αποδοκιμασθέντες αθλητές στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024.

Ο 30χρονος αθλητής καταδικάστηκε το 2016 σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση (εξέτισε ένα και αποφυλακίστηκε το 2017) στο Ηνωμένο Βασίλειο για τρεις κατηγορίες για βιασμό 12χρονης κοπέλας την οποία γνώρισε στο Facebook στο Μίλτον Κέινς το 2014, όταν ήταν 19 ετών.

Ένας Ολυμπιονίκης συγκρίνει τα χρυσά μετάλλια από το Παρίσι και το Τόκιο και η διαφορά είναι τρομακτική

Ένας Ολυμπιονίκης συγκρίνει τα χρυσά μετάλλια από το Παρίσι και το Τόκιο και η διαφορά είναι τρομακτική

Ο Βίκτορ Άξελσεν ανήρτησε ένα βίντεο στα social media όπου συγκρίνει τα δύο χρυσά μετάλλια που κατάφερε να εξασφαλίσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο και του Παρισιού.

Ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε έσπασε τη σιωπή του σε συνέντευξή του στο NOS και παραδέχτηκε ότι εξεπλάγη από τη μεγάλη διαμάχη που προκάλεσε η συμμετοχή του στο Παρίσι 2024, μια διοργάνωση στην οποία αποκλείστηκε μαζί με τον Μάτιου Ίμερς στον τέταρτο αγώνα του.

Ο Ολλανδός τόνισε ότι οι αποδοκιμασίες και τα σφυρίγματα κατά τη διάρκεια των αγώνων του, ιδιαίτερα όταν σέρβιρε, τον έκαναν να καταρρεύσει και να σκεφτεί την επιλογή να εγκαταλείψει τους Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά τελικά αποφάσισε να σταθεί απέναντι στους επικριτές του για να τους αποτρέψει από το να τον «εκφοβίσουν».

«Σίγουρα είχα μια στιγμή κατάρρευσης, τόσο πριν όσο και κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Αλλά σκέφτηκα, "Δεν το θέλω αυτό." από εμένα", είπε ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε.

Ο παίκτης μπιτς βόλεϊ χαρακτήρισε «ντροπή» την κάλυψη της συμμετοχής του στους Ολυμπιακούς Αγώνες και κατηγόρησε τα ΜΜΕ ότι «έβλαψαν» τη σύζυγο και τον γιο του με δημοσιεύματά τους: «Σίγουρα το σκέφτηκα, ναι, κάτι έκανα λάθος πριν. 10 χρόνια πρέπει να το αποδεχτώ... Αλλά το να πληγώσω τους ανθρώπους γύρω μου, είτε είναι ο Ματθαίος, είτε η γυναίκα μου, ο γιος μου... αξίζει τον κόπο;».

Παρά την καταδίκη του, ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε κατάφερε να ξαναχτίσει με επιτυχία τη ζωή του. Παντρεύτηκε την επαγγελματία παίκτρια βόλεϊ, Κιμ Μπέρενς από τη Γερμανία το 2022 και μαζί έχουν έναν γιο.

«Ο σάλος ήταν μεγάλος και κρίμα, αλλά καταλαβαίνουμε ο ένας τις απόψεις του άλλου. Καταλαβαίνω ότι είναι πρόβλημα: θα έπρεπε κάποιος με παρόμοιο παρελθόν να μπορεί να σταθεί στο βήμα; Αυτή είναι μια θεμιτή ερώτηση», αναγνώρισε ο αθλητής, την οποία πολλές ενώσεις προσπάθησαν να αποτρέψουν τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες και της οποίας απαγορεύτηκε η διαμονή στο Ολυμπιακό Χωριό.

«Ήθελα να αποφύγω τις ταραχές», είπε ο Στίβεν Βαν ντε Βέλντε για την απόφασή του να τηρήσει την απαγόρευση παραμονής στο Ολυμπιακό Χωριό.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });