Η πρώτη «ελληνική» συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ποιος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αγωνίζεται σήμερα

Η πρώτη «ελληνική» συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Ποιος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού αγωνίζεται σήμερα

Δημήτρης Χούπης 09:24 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 09:24 - 24.07.2024

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινάνε και η Αργεντινή μπαίνει στη «μάχη» για το Χρυσό στο ποδόσφαιρο. Εκεί που ο μέσος του Ολυμπιακού, Σαντιάγκο Έσε θα δώσει το παρών.

Η Αργεντινή δύο μέρες πριν από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ξεκινάει την προσπάθειά της για το Χρυσό στο ποδόσφαιρο. Η «Αλμπισελέστε» μετά το Copa America έχει στόχο να πάρει την πρωτιά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, για πρώτη φορά μετά από το Πεκίνο το 2008.

Ωστόσο η ομάδα δεν θα απαρτίζεται από τους κανονικούς ποδοσφαιριστές, αλλά κυρίως από νέους οι οποίοι δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν με την πρώτη ομάδα. Σε αυτή βρίσκεται και ο μέσος του Ολυμπιακού, Σαντιάγκο Έσε, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Χαβιέ Μασεράνο, που θα βρίσκεται στον πάγκο, θα προσπαθήσει να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει μέχρι το τέλος.

Το παράδοξο των Ολυμπιακών Αγώνων: Ξεκινά σήμερα η αγωνιστική δράση, δυο μέρες πριν την τελετή έναρξης - Ποια αθλήματα θα δούμε

Το παράδοξο των Ολυμπιακών Αγώνων: Ξεκινά σήμερα η αγωνιστική δράση, δυο μέρες πριν την τελετή έναρξης - Ποια αθλήματα θα δούμε

Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού θα διεξαχθεί την Παρασκευή 26 Ιουλίου, αλλά σήμερα Τετάρτη (24/7) ξεκινά η αγωνιστική δράση με το τουρνουά του ποδοσφαίρου και του ράγκμπι, ενώ την Πέμπτη (25/6) κάνει πρεμιέρα το χάντμπολ γυναικών και η τοξοβολία. Ο λόγος που συμβαίνει αυτό -και δεν είναι η πρώτη φορά!

Ο 22χρονος λοιπόν μετά από την εξαιρετική χρονιά που είχε με τον Ολυμπιακό, κλήθηκε αρχικά στην προεπιλογή των Πρωταθλητών Λατινικής Αμερικής και στη συνέχεια ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα και της Λίβερπουλ τον έβαλε και στην τελική αποστολή.

Ο Αργεντινός μέσος τη φετινή σεζόν μέτρησε πενήντα συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με απολογισμό ένα γκολ και τρεις ασίστ, αλλά και την κατάκτηση του Conference League. Κάπως έτσι θα βρίσκεται και στους Ολυμπιακούς Αγώνες με το πρώτο παιχνίδι της «Αλμπισελέστε» να είναι απέναντι στο Μαρόκο, ενώ οι άλλοι δύο αντίπαλοι στον 2ο όμιλο είναι η Ουκρανία και το Ιράκ.

Για τον 22χρονο μέσο πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που θα φορέσει τη φανέλα της εθνικής του ομάδας. Αφού στο παρελθόν είχε τρεις συμμετοχές με την Κ23 της Αργεντινής.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });