Πρεμιέρα για Τσιτσιπά, Σάκκαρη στο Παρίσι, κόντρα στη Ρουμανία η Εθνική πόλο ανδρών: Αυτό είναι το ελληνικό πρόγραμμα της δεύτερης μέρας
i

© Intime

Πρεμιέρα για Τσιτσιπά, Σάκκαρη στο Παρίσι, κόντρα στη Ρουμανία η Εθνική πόλο ανδρών: Αυτό είναι το ελληνικό πρόγραμμα της δεύτερης μέρας

Πηνελόπη Παπαδήμου 00:06 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 00:11 - 28.07.2024

Τεράστιο ελληνικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Η αυλαία ανοίγει με την κωπηλασία. Τένις, κολύμβηση, πόλο, ιστιοπλοΐα και πινγκ πονγκ έχει το... μενού.

Η κωπηλασία ανοίγει και πάλι την αυλαία των ελληνικών συμμετοχών τη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών αγώνων. Στις 11:30 ώρα Ελλάδας θα αγωνιστούν στον προκριματικό στη δίκωπο η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου. Για την Μπούρμπου είναι η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή μετά την πέμπτη θέση που κατέλαβε μαζί με τη Μαρία Κυρίδου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Η Αναστασιάδου ετοιμάζεται για την πρώτη Ολυμπιακή συμμετοχή της. Το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί στην τρίτη και τελευταία προκριματική σειρά μαζί με την Αυστραλία, την Ισπανία και τη Χιλή. Στόχος του ελληνικού πληρώματος είναι η κατάληξη μίας εκ των τριών πρώτων θέσεων για την πρόκριση στον ημιτελικό.

Στις 12:30 ώρα Ελλάδας θα αγωνιστούν στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών η Μιλένα Κοντού με τη Ζωή Φίτσιου. Αμφότερες ετοιμάζονται για την πρώτη Ολυμπιακή συμμετοχή τους. Το ελληνικό πλήρωμα θα αγωνιστεί στον πρώτο προκριματικό μαζί με την Ιρλανδία, την Τυνησία, την Αυστρία, την Αργεντινή και τη Μ. Βρετανία. Οι δύο πρώτες βάρκες κάθε προκριματικής σειράς θα προκριθούν στον ημιτελικό.

Η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση και στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους άνδρες. Ο Πέτρος Γκαϊδατζής και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους (13:00) στην τρίτη προκριματική σειρά του αγωνίσματος μαζί με τις βάρκες της Αιγύπτου, της Νορβηγίας, της Ιρλανδίας και της Ουκρανίας. Οι δύο πρώτες βάρκες προκρίνονται στα ημιτελικά.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι ρίχνονται στη μάχη τις διάκρισης οι Έλληνες κολυμβητές Απόστολος Παπαστάμος, Ευάγγελος Μακρυγιάννης και Απόστολος Χρήστου. Ο πρώτος θα ξεκινήσει την προσπάθειά του στα 400 μέτρα μικτή ατομική γύρω στις 12:15. Ο Παπαστάμος προέρχεται από το χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου και ετοιμάζονται για τη δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή του.

Διπλή ελληνική εκπροσώπηση θα υπάρχει στα 100 μέτρα ύπτιο. Ο Απόστολος Χρήστου και ο Ευάγγελος Μακρυγιάννης μετά τις εντυπωσιακές εμφανίσεις τους στο ευρωπαϊκό του Βελιγραδίου στοχεύουν σε καλές επιδόσεις και στην πρόκριση στον ημιτελικό.

Φουλ του τένις θα είναι η Κυριακή για τα ελληνικά χρώματα. Ο αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Ζιζού Μπεργκς για τον πρώτο γύρο του μονού ανδρών ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο, ωστόσο αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

O αγώνας του Στέφανου Τσιτσιπά θα γίνει στο Simone Mathieu γύρω στις 17:00 καιρού επιτρέποντος. Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα έχει διπλή αποστολή αφού κάνει ντεμπούτο και στο διπλό ανδρών μαζί με τον αδερφό του Πέτρο. Οι δύο Έλληνες τενίστες θα κοντραριστούν με τους Πορτογάλους Μπόρζες/Καμπράλ γύρω στις 10 το βράδυ.

Πρεμιέρα στο Ολυμπιακό τουρνουά στο μονό των γυναικών κάνει και η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αγωνιστεί στις 13.00 στο Suzanne Lenglen και η πρώτη αντίπαλός της είναι η Ντάνκα Κόβινιτς από το Μαυροβούνιο.

Έτοιμος για την τέταρτη Ολυμπιακή συμμετοχή του είναι ο Βύρωνας Κοκκαλάνης. Ο Έλληνας ιστιοπλόος ανοίγει την αυλαία για το άθλημα στη Μασσαλία αφού την Κυριακή θα διεξαχθούν οι τέσσερις πρώτες ιστιοδρομίες στα IQfoil.

Η Ρουμανία είναι η πρώτη αντίπαλος της Εθνικής ομάδας πόλο ανδρών (22:05) στο Ολυμπιακό τουρνουά του Παρισιού. Η Ελλάδα, που έχει υψηλές βλέψεις και σε αυτή τη διοργάνωση, θα πρέπει να κάνει πρεμιέρα με το δεξί προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες αφού έχει να αντιμετωπίσει στη συνέχεια του ομίλου την Ιταλία και την Κροατία.

Αν οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου παίξουν σύμφωνα με τις δυνατότητές του δεν θα αντιμετωπίσουν προβλήματα. Οι πρεμιέρες, όμως, είναι πάντα επικίνδυνες και κρύβουν παγίδες.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα γράψει ιστορία την Κυριακή. Ο έμπειρος πρωταθλητής θα μπει στο ιδιαίτερο κλαμπ των μόλις τεσσάρων Ελλήνων αθλητών με τις περισσότερες παρουσίες σε Ολυμπιακούς Αγώνες (από έξι), γίνεται ο πινγκπονίστας με τις πιο πολλές στη χώρα και φτάνει στη δεύτερη σειρά του σχετικού πίνακα με τους εκπροσώπους του αθλήματος παγκοσμίως (πέντε αθλητές και μία αθλήτρια θα έχουν από επτά)!

Ο πρώτος αντίπαλος του Παναγιώτη Γκιώνη θα είναι ο Καναδός Λι Έντουαρντ. Ο 22άχρονος αγωνίζεται για πρώτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες και είναι νούμερο 22 του τουρνουά, έχει πολλές διακρίσεις σε επίπεδο Παναμερικανικών αγώνων και συναντά πρώτη φορά τον Γκιώνη.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });