Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Χρήστου, στη μάχη του μικτού διπλού Τσιτσιπάς, Σάκκαρη
i

© IMAGO / Shutterstock

Έτοιμος να γράψει ιστορία ο Χρήστου, στη μάχη του μικτού διπλού Τσιτσιπάς, Σάκκαρη

Ο τελικός του Απόστολου Χρήστου στα 100 μέτρα ύπτιο ξεχωρίζει από ελληνικής πλευρά την τρίτη μέρα των αγώνων. Στη μάχη της διάκρισης μπαίνει η Δώρα Γκουντούρα. Διπλή αποστολή θα έχουν ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη.

Έτοιμος να γράψει ιστορία είναι ο Απόστολος Χρήστου. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού θα αγωνιστεί στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων στα 100 μετρα ύπτιο και θα κυνηγήσει το μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του.

Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε στη δεύτερη θέση στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 52.77 δευτερόλεπτο. Ο 28χρονος αθλητής είχε τον έκτο καλύτερο χρόνο των ημιτελικών. Ο τελικός του Απόστολου Χρήστου θα γίνει στις 22:22 ώρα Ελλάδας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αν ο Χρήστου ανέβει στο βάθρο, τότε η ελληνική κολύμβηση θα πανηγυρίσει το πρώτο της μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες σε πισίνα αφού το 1896 που η Ελλάδα είχε κατακτήσει έξι μετάλλια οι αγώνες έγιναν στη Μαρίνα Ζέας.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου με τον Πέτρο Γκαϊδατζή θα ανοίξουν το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχή τη Δευτέρα 29 Ιουλίου. Το ελληνικό πλήρωμα στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών θα αγωνιστεί στο ρεπεσάζ του αγωνίσματος αφού δεν κατάφερε να προκριθεί απευθείας στα ημιτελικά. Το ελληνικό δίδυμο θα αγωνιστεί στις 11:40 ώρα Ελλάδας στο πρώτο ρεπεσάζ με αντιπάλους την Αίγυπτο, τη Γαλλία, τη Χιλή και την Αργεντινή.

Στις 12:28 το μεσημέρι θα πέσει στα προκριματικά των 800 μέτρων ελεύθερο ο Δημήτρης Μάρκος. Ο ασημένιος πρωταθλητής Ευρώπης στο αγώνισμα θα βρίσκεται στη δεύτερη σειρά και θα κυνηγήσει την οκτάδα του τελικού. Αν προκριθεί, ο τελικός των 800 μέτρων ελεύθερο θα γίνει την Τρίτη 22:03 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Στις 12:40 θα μπει στη μάχη της διάκρισης η Δώρα Γκουντούρα στη σπάθη. Η πρώτη αντίπαλος της Ελληνίδας αθλήτριας είναι κόντρα η Πάμελα Μπριντ' Αμούρ (FIE No42).

Οι δύο αθλήτριες δεν έχουν αναμετρηθεί ποτέ σε νοκ-άουτ αγώνα, έχουν μόνο μία διασταύρωση σε πουλ από το παγκόσμιο κύπελλο του Σιντ-Νίκλαας του μακρινού 2017, στην οποία η Ελληνίδα ήταν νικήτρια με 5-4. Στη περίπτωση νίκης, θα μονομαχήσει είτε με τη Γαλλίδα Σεσίλια Μπερντέρ (FIE No15) είτε με την Ιταλίδα Κιάρα Μορμίλε (FIE No27). Το μεγάλο όνομα που πρέπει να ξεπεράσει για την είσοδο στα μετάλλια είναι η Μανόν Απίτι Μπρουνέ (FIE No5), η χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το αγώνισμα της σπάθης γυναικών θα ολοκληρωθεί την ίδια ημέρα.

Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης ελπίζει να κάνει πρεμιέρα στα iQfoil τη Δευτέρα. Η μπουνάτσα που επικρατούσε στη Μασσαλία την Κυριακή δεν επέτρεψε να γίνουν ιστιοδρομίες και υπήρξαν αναβολές στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, αν ο καιρός το επιτρέψει θα γίνουν οι πρώτες πέντε ιστιοδρομίες.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα έχουν διπλή αποστολή στο τένις αφού θα αγωνιστούν στον δεύτερο γύρο του μονού αλλά και το μικτό διπλό. Η αρχή θα γίνει με την κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, που θα αναμετρηθεί περίπου στις 14.30-15.00 με την Κινέζα Γούε Γουάν στο Court 14. Η Σάκκαρη μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αναμετρηθεί με τον Νταν Έβανς για τον δεύτερο γύρο του μονού. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μετράει τέσσερις νίκες κόντρα στον Βρετανό αντίπαλό του.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η Μαρία Σάκκαρη θα κάνουν πρεμιέρα και στο μικτό διπλό αφού περίπου στις 21.00 θα παίξουν με τους Ολλανδούς Σχουρς/Κούλχοφ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });