Βρήκαν τον δρόμο τους οι Γάλλοι: Ουεμπανιάμα και Μπατούμ «υπέγραψαν» τη νίκη στην πρεμιέρα (vids)
i

© FIBA

Βρήκαν τον δρόμο τους οι Γάλλοι: Ουεμπανιάμα και Μπατούμ «υπέγραψαν» τη νίκη στην πρεμιέρα (vids)

Ευτυχία Οικονομίδου 20:16 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:19 - 27.07.2024

Η Βραζιλία έδειξε το ανταγωνιστικό της πρόσωπο, όμως η γεμάτη ταλέντο Γαλλία έκανε την ανατροπή με μπροστάρη τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα για να κάνουν οι «τρικολόρ» το πρώτο βήμα (78-66) προς την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

Η πρεμιέρα των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 για τη Γαλλία και την Βραζιλία είχε ανατροπές και φυσικά, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο αποτέλεσε μία ομάδα μόνος του οδηγώντας τους «τρικολόρ» στην ανατροπή και την πρώτη νίκη στο τουρνουά (78-66).

Απόλυτος πρωταγωνιστής ήταν ο συνήθης... ύποπτος Ουεμπανιάμα, που γέμισε την στατιστική του με 19 πόντους, 9 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα και 3 μπλοκ, ενώ μαζί του ο Νίκολα Μπατούμ πρόσθεσε άλλους 19 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Η πρεμιέρα επιφύλασσε εκπλήξεις στο πρώτο δεκάλεπτο για τους οικοδεσπότες, που είδαν τη Βραζιλία να πατάει… γκάζι με το καλημέρα σας δια χειρός Μαρσελίνιο Χουέρτας (0-4, στο πρώτο λεπτό). Μάλιστα, ο Καρντόσο έβαλε τα… γυαλιά στον Ρούντι Γκομπέρ με ένα εκπληκτικό κάρφωμα διευρύνοντας το προβάδισμά της ομάδας του για το 5-12.

Ο Βίκτορ Ουεμπανιάμα ήταν εκείνος που πάλευε για τους «τρικολόρ» και μαζί με τους Μπατούμ και Ντιλικινά… ροκάνισαν την διαφορά (15-19, στο 9’), όμως ο Σάντος με τέσσερις σερί πόντους έδωσε και πάλι «ανάσα» στους Βραζιλιάνους.

Οι Μπενίτε και ΝτεΠάουλα έβαλαν μπροστά την Βραζιλία με 12 πόντους (15-27, στο 11’), όμως τότε ήταν που η Γαλλία ανέβασε στροφές. Συγκεκριμένα, έτρεξαν ένα 11-0 αναπάντητο σερί με τον «Ουέμπι» να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ για να έρθουν οι Γάλλοι έναν πόντο μακριά από την ισοφάριση (26-27, στο 15’). Ο Λέο Μέιντλ ήταν εκεί με τρίποντο για να διατηρήσει το προβάδισμα της Βραζιλία (26-30).

Ο… εξωγήινος των Σαν Αντόνιο Σπερς ήταν κι εκείνος που έφερε την ισοφάριση ένα λεπτό πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και τον Εβάν Φουρνιέ να βάζει τη Γαλλία μπροστά κάνοντας την ανατροπή (39-36, στο 20’).

Μετά την ανάπαυλα, το δίδυμο του Ρούντι Γκομπέρ με τον Βίκτορ Ουεμπανιάμα πρωταγωνίστησε στο τρίτο δεκάλεπτο με την Γαλλία να παίρνει και διψήφιο προβάδισμα στην αναμέτρηση (52-41, στο 27') τρέχοντας και πάλι ένα σερί 8-0 με τους Βραζιλιάνους να δείχνουν αδύναμοι να αντιδράσουν.

Η υπεροχή της διοργανώτριας ομάδας συνέχισε και στην τελευταία καθοριστική περίοδο, όμως οι Μπενίτε και Ντίας από την περιφέρεια προσπάθησαν να μειώσουν τη διαφορά με αποκορύφωμα το τρίποντο του Χουέρτας στο 34ο λεπτό που έβαλε τη Βραζίλια στο -6 (62-56). Μάλιστα, οι Βραζιλιάνοι κατάφεραν να... ροκανίσουν το προβάδισμα στους τέσσερις πόντους, όμως η Γαλλία δεν πτοήθηκε και με δύο καλάθια του Κορντινιέ και του Μπατούμ και αποκορύφωμα το τρίποντο του Ντιλικινά εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενούμενων κι έφτασε πολύ γρήγορα τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα ξανά (69-58, στο 36').

Η Βραζιλία πάλευε να μειώσει (70-63, στο 38'), αλλά ο Μπατούμ σαν ήρεμη δύναμη έβαλε ένα πολύ σημαντικό σουτ από τα 6.75 (73-63). Ουεμπανιάμα και Μπατούμ συνέχιζαν να... εκτελούν διατηρώντας το προβάδισμα των Γάλλων μέχρι και την τελευταία στιγμή για να πανηγυρίσουν και την πρώτη τους νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 39-36, 57-45, 78-66

© PrtScr FIBA
© PrtScr FIBA
window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });