Μήπως τελικά ο μυστηριώδης μασκοφόρος του Παρισιού είναι γυναίκα; Η ανάρτηση 21χρονης που... άναψε φωτιές

Ολυμπιακοί Αγώνες

i

© Imago

Μήπως τελικά ο μυστηριώδης μασκοφόρος του Παρισιού είναι γυναίκα; Η ανάρτηση 21χρονης που... άναψε φωτιές

Ευτυχία Οικονομίδου 20:37 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:41 - 27.07.2024

Πολύς ντόρος δημιουργήθηκε για τον μυστηριώδη λαμπαδηδρόμο της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 του Παρισιού, με τη Λιλού Ρουέλ να φέρεται πως βρίσκεται πίσω από τη μάσκα του δρομέα μετά από ανάρτησή της.

Για την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 στον Σηκουάνα του Παρισιού μπορούν να ειπωθούν πολλά. Ένα είναι όμως απόλυτα σίγουρο. Δημιουργήθηκε ένα άλυτο μυστήριο σχετικά με τον μασκοφόρο λαμπαδηδρόμο που μετέφερε την ολυμπιακή φλόγα το βράδυ της Παρασκευής 26 Ιουλίου.

Όλοι ανυπομονούσαν να μάθουν την ταυτότητα του μυστηριώδη δρομέα που έκανε την εμφάνισή του στον Σηκουάνα και η ταυτότητά του αποτελούσε «προϊόν» μαντεψιάς και πολλών... στοιχημάτων. Ωστόσο, δεν αποκαλύφθηκε ποτέ ποιος κρυβόταν πίσω από αυτή την φιγούρα αφήνοντας άπαντες με την απορία.

Άρχισαν οι θεωρίες συνομωσίας: «Η κοπέλα με το στέμμα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αντιπροσώπευε τον Χριστό»

Άρχισαν οι θεωρίες συνομωσίας: «Η κοπέλα με το στέμμα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αντιπροσώπευε τον Χριστό»

Οι θεωρίες συνωμοσίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν θα μπορούσαν να μην αποκτήσουν μία.

Η φιγούρα αυτή έκανε την εμφάνισή της πάνω σε ένα πλοιάριο στην αρχή με μουσική που θύμιζε πολύ το «Φάντασμα της Όπερας» και ρούχα που θύμιζαν την σχετική ταινία. Έπειτα τα πλάνα την έδειχναν να κάνει απίθανα άλματα από κτίριο σε κτίριο, ενώ εθεάθη για τελευταία φορά όταν παρέδωσε την φλόγα στον Ζινεντίν Ζιντάν πριν ξεκινήσει η νέα διαδρομή και ο μασκοφόρος εξαφανιστεί.

Εκεί είναι που τα πρώτα σενάρια έκαναν την εμφάνισή τους μιας και ο συγκεκριμένος λαμπαδηδρόμος είχε ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, έκανε παρκούρ, ενώ άγνωστο παραμένει αν είναι άντρας ή γυναίκα. Τότε ήρθε η 21χρονη Γαλλίδα πρωταθλήτρια του παρκούρ και αθλήτρια της Red BullΛιλού Ρουέλ, με ένα post στο Instagram για να βάλει... φωτιά στις συνομωσίες και να τις φουντώσει.

Συγκεκριμένα, ανάρτησε μία φωτογραφία της Le Monde που απεικονίζει τον μυστικό δρομέα και πυροδότησε τις συνομωσίες με τις υποψίες να θέλουν εκείνη να κρύβεται πίσω από τη μάσκα του ξεχωριστού αυτού λαμπαδηδρόμου της τελετής έναρξης.

Ποια είναι, όμως, η Λιλού Ρουέλ;

Η 21χρονη Ρουέλ είχε καταλάβει από πολύ μικρή ηλικία πως το πάθος της είναι το παρκούρ. Μπορεί να ξεκίνησε κάνοντας πατινάζ ταχύτητας, αλλά από ηλικία εννέα χρονών ήρθε σε επαφή με τον κόσμο του παρκούρ, όταν ένας γείτονάς της της έμαθε να κάνει... τούμπες. Έτσι ξεκίνησε να δοκιμάζει τις ικανότητές της στον κήπο του σπιτιού της ξεκινώντας από ανάποδες και μη τούμπες, ενώ χρησιμοποίησε και μία σκαλωσιά για να μάθει ακόμη περισσότερες κινήσεις.

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια μέχρι η Ρουέλ να ξεκινήσει να ασχολείται επαγγελματικά με το σπορ συμμετέχοντας και σε διαγωνισμούς πρώτα με τη Red Bull το 2019. Μάλιστα, το 2021 έκανε δικό της το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο στη Σόφια της Βουλγαρίας, ενώ στο βιογραφικό της έχει πολλές διακρίσεις. Παγκόσμια πρωταθλήτρια του freerunning και έγραψε ιστορία ως η πρώτη γυναίκα που πραγματοποίησε το θρυλικό άλμα «Manpower» στη Γαλλίας. Δε γίνεται να μην αναφερθούν και τα τρομακτικά άλματα που έχει πραγματοποιήσει, όπως το κενό των 4,5 μέτρων που βρίσκεται σε ύψος 15 μέτρων.

Η Λιλού Ρουέλ έχει όνειρο ζωή να συμμετάσχει σε ταινίες δράσης ως κασκαντέρ εκτελώντας τις επικίνδυνες... αποστολές των ηθοποιών του Χόλιγουντ. Οι θεωρίες πάντως για την περίπτωσή της ήταν πολλές και σίγουρα το επαγγελματικό της υπόβαθρο μπορεί να τις... σηκώσει σβήνοντας τις υποψίες για Κιλιάν Εμπαπέ και τον Σνουπ Ντογκ. Πάντως τα άλματα και οι φιγούρες του μυστηριώδη δρομέα παραπέμπουν σε αθλητή είτε ενόργανης γυμναστικής, είτε παρκούρ όπως στην περίπτωση της Ρουέλ.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });