Τέλος εποχής για τον Χουέρτας: Αποσύρθηκε από την εθνική Βραζιλίας

Τέλος εποχής για τον Χουέρτας: Αποσύρθηκε από την εθνική Βραζιλίας

Ευτυχία Οικονομίδου 10:22 - 07.08.2024 / Ανανεώθηκε: 10:22 - 07.08.2024

Σε ηλικία 41 ετών ο Μαρσελίνο Χουέρτας αποφάσισε να αποσυρθεί από την εθνική Βραζιλίας γνωρίζοντας την απόλυτη αποθέωση.

Όχι δάκρυα γι' αυτόν τον αποχωρισμό κι αυτή την σπουδαία καριέρα. Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από την Team USA στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων έριξε αυλαία στην παρουσία του στην εθνική ομάδα της χώρας του.

Η σελεσάο ηττήθηκε με 87-122 από τους Αμερικανούς κι έμεινε εκτός ημιτελικών κι έτσι ο 41χρονος πλέον Χουέρτας θεώρησε πως αυτή ήταν η κατάλληλη στιγμή για να κλείσει τον κύκλο της παρουσίας του στην εθνική ομάδα γνωρίζοντας την αποθέωση από τον κόσμο που παρακολουθούσε την αναμέτρηση στην «Accor Arena».

Σαρωτική η Team USA παρέσυρε τη Βραζιλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου συναντά τη Σερβία

Σαρωτική η Team USA παρέσυρε τη Βραζιλία και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου συναντά τη Σερβία

Περίπατο έκανε η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών διαλύοντας (122-87) τη Βραζιλία και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά, όπου θα συναντήσει τη Σερβία

Μπορεί η πορεία του να ολοκληρώθηκε σε εθνικό επίπεδο μετά από 19 χρόνια προσφοράς, ωστόσο αυτό δεν ισχύει σε συλλογικό. Παρότι συμπλήρωσε τα 41 του χρόνια ο Μαρσελίνιο Χουέρτας είναι ακούραστος και δεν λέει να κρεμάσει τα παπούτσια του μια και καλή.

Φρόντισε μάλιστα μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στα social media πριν από έναν μήνα περίπου να ενημερώσει πως θα συνεχίσει να παίζει μπάσκετ. Ο πολυτιμότερος παίκτης (MVP) του BCL 2023-24, ανακοίνωσε πως θα συνεχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα της Τενερίφης και τη νέα αγωνιστική σεζόν μέχρι και το 2026.

«Άλλη μια στροφή του κύκλου, μια στιγμή για να προβληματιστούμε και να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα έχουν συμβεί και να σχεδιάσουμε τη νέα χρονιά! Τα παιχνίδια, οι προπονήσεις και όλες οι στιγμές που πέρασα στο γήπεδο μου έδωσαν απέραντη χαρά!Είμαι αιώνια ευγνώμων στην οικογένειά μου, στους συμπαίκτες μου, στο προπονητικό επιτελείο και, φυσικά, στους απίστευτους φιλάθλους που με στηρίζουν ακούραστα σε κάθε παιχνίδι.EUROLEAGUEΑταμάν: «Μπορεί να κάνουμε μια σημαντική μεταγραφή - Αγαπημένος μου ο Μπράουν μετά τον Σλούκα»Σας ευχαριστώ που με στηρίζετε, που είστε δίπλα μου σε κάθε πρόκληση και που γιορτάζετε κάθε επίτευγμα μαζί μου.Πάμε δυνατά για άλλη μια χρονιά δουλειάς, με αποφασιστικότητα και κυρίως πολλή αγάπη για το μπάσκετ», έγραψε στην ανάρτησή του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });