Τελικό ο Χρήστου - Ιδανική πρεμιέρα για Σάκκαρη, Τσιτσιπά και πόλο: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές τη δεύτερη ημέρα των Αγώνων

Τελικό ο Χρήστου - Ιδανική πρεμιέρα για Σάκκαρη, Τσιτσιπά και πόλο: Τι έκαναν οι Έλληνες αθλητές τη δεύτερη ημέρα των Αγώνων

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές τη δεύτερη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ο Απόστολος Χρήστου προκρίθηκε στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων στα 100 μέτρα ύπτιο. Ο Έλληνας πρωταθλητής τερμάτισε δεύτερος στη δεύτερη ημιτελική σειρά με χρόνο 52.77 δευτερόλεπτα και θα διεκδικήσει μετάλλιο στον τελικό της Δευτέρας 29 Ιουλίου (22:22)

Ο Απόστολος Χρήστου, πρωταθλητής Ευρώπης στο Βελιγράδι πριν από λίγες εβδομάδες, είχε τον έκτο καλύτερο χρόνο των ημιτελικών. Μεγάλος άτυχος ήταν ο Ευάγγελος Μακρυγιάννης που έμεινε εκτός τελικού για δύο εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο νεαρός κολυμβητής τερμάτισε στην έκτη θέση της πρώτης ημιτελικής σειράς με χρόνο 52.97 δευτερόλεπτα και η πρόκριση στον τελικό έκλεισε με τον Γκονσάλεζ στα 52.95 δευτερόλεπτα.

Στους 32 καλύτερους του Ολυμπιακού τουρνουά στο πινγκ πονγκ προκρίθηκε ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ο Έλληνας αθλητής ξεπέρασε το εμπόδιο του Έντουαρντ Λι με 4-0 σετ και πήρε την πρόκριση. Ο 44χρονος πρωταθλητής, όμως μαρτυρά και η εξέλιξη του σκορ, δεν αντιμετώπισε προβλήματα κόντρα στον Καναδό αντίπαλό του. Ο αγώνας του Γκιώνη με τον Λι είχε ιστορικό χαρακτήρα για τον Έλληνα αθλητή, που αγωνίστηκε για έκτη φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Δύο απευθείας προκρίσεις στα ημιτελικά πανηγύρισε η ελληνική κωπηλασία. Αρχικά, η Χριστίνα Μπούρμπου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου στη δίκωπο γυναικών κατέλαβαν τη δεύτερη θέση στον προκριματικό τους και έκλεισαν θέση για τον ημιτελικό του αγωνίσματος. Το ελληνικό πλήρωμα κατάφερε να κρατηθεί στη δεύτερη θέση καθόλη τη διάρκεια του αγώνα και τερμάτισε σε 7:20.49 πίσω από την Αυστραλία που ολοκλήρωσε τον αγώνα της σε 7:16.58. Η ελληνική βάρκα είναι τον τρίτο καλύτερο χρόνο των προκριματικών. Τα ημιτελικά θα διεξαχθούν το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιουλίου.

Στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών το πλήρωμα της Μιλένας Κοντού και της Ζωής Φίτσιου πήρε τη δεύτερη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά με χρόνο 7:08.51 και προκρίθηκε απευθείας στα ημιτελικά. Πρώτο τερμάτισε το πλήρωμα της Βρετανίας με χρόνο 7:04.20. Οι δύο Ελληνίδες σημείωσαν τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στα προκριματικά. Ο ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης 31 Ιουλίου.

Στον προκριματικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών ανδρών αγωνίστηκαν ο Πέτρος Γκαϊδατζής και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την τρίτη θέση με χρόνο 6.46:90 πίσω απο Ιρλανδία (6.34:12) και Νορβηγία (6.42:77) που πήραν απευθείας πρόκριση για τα ημιτελικά του αγωνίσματος. Το ελληνικό πλήρωμα θα έχει μία δεύτερη ευκαιρία στο ρεπεσάζ της Δευτέρας.

Ιδανική πρεμιέρα έκανε στο τουρνουά τένις στους Ολυμπιακούς αγώνες η Μαρία Σάκκαρη. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 6-0, 6-1 της Ντάνκα Κόβινιτς και προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης.

Η Μαρία Σάκκαρη δεν αντιμετώπισε προβλήματα στον αγώνα της ο οποίος ολοκληρώθηκε στα 58 λεπτά. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια θα αντιμετωπίσει τη Γούε Γουάν, απέναντι στην οποία μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του μονού στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-7(6), 6-1, 1-6 του Ζίζου Μπεργκς και έκλεισε θέση για τους 32 καλύτερους στο Παρίσι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ζορίστηκε πολύ στο πρώτο και το δεύτερο σετ, αλλά στο τρίτο ήταν αυτός που έπρεπε και πήρε την πρόκριση. O κορυφαίος Έλληνας τενίστας θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Ντάνιελ Έβανς. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, δύο στο χώμα, επιφάνεια όπου διεξάγεται το Ολυμπιακό τουρνουά του τένις. Στον πρώτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Πέτρου Τσιτσιπά στο τουρνουά του μονού στους Ολυμπιακούς αγώνες. Ο 24χρονος τενίστας ηττήθηκε 6-2, 6-3 από τον Γκρίκσπουρ.

Στον πρώτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά στο διπλό των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Τα δύο αδέρφια ηττήθηκαν από τους Φρανσίσκο Καμπράλ και Νούνο Μπόρχες και αποχαιρέτησαν το όνειρο της διάκρισης στους Ολυμπιακούς αγώνες. Το δίδυμο από την Πορτογαλία επικράτησε 3-6, 6-3, 12-10 σε ένα κλειστό ματς στο κορτ 13.

Τη 15η θέση στα 400 μέτρα μικτή ατομική κατέλαβε ο Απόστολος Παπαστάμος. Ο αθλητής, που πρόσφατα είχε κατακτήσει χρυσό μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ένα μία πολύ καλή κούρσα στα μισά της πρώτης ημιτελικής σειράς αλλά στη συνέχεια ξέμεινε από δυνάμεις. Ο χρόνος του 4:15.32, του έδωσε συνολικά την 15η θέση.

Ιδανική πρεμιέρα έκανε η Εθνική πόλο ανδρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η «γαλανόλευκη» επικράτησε 14-7 της Ρουμανίας για τον πρώτο όμιλο και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις της στη γαλλική πρωτεύουσα.

Η Εθνική πόλο ανδρών παρουσιάστηκε σοβαρή σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι παίκτες του Θοδωρή Βλάχου πήραν πολύ καλό βαθμό στην άμυνα, ήταν συγκεντρωμένοι και πήραν μία άνετη νίκη. Ο επόμενος αντίπαλος της Εθνικής πόλο ανδρών είναι το Μαυροβούνιο. Ο αγώνας αυτός θα γίνει την Τρίτη 30 Ιουλίου στις 20:30 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });