Το CAS δικαίωσε τη Ρουμανία για τις ασκήσεις εδάφους - Αφαιρείται το χάλκινο μετάλλιο από την Τζόρνταν Τσάιλς
i

© IMAGO / Colorsport

Το CAS δικαίωσε τη Ρουμανία για τις ασκήσεις εδάφους - Αφαιρείται το χάλκινο μετάλλιο από την Τζόρνταν Τσάιλς

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:24 - 11.08.2024 / Ανανεώθηκε: 18:24 - 11.08.2024

Η Τζόρνταν Τσαιλς θα πρέπει να δώσει πίσω το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε στις ασκήσεις εδάφους.

Ήταν μία από τις στιγμές που ξεσήκωσαν τεράστια θύελλα αντιδράσεων κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Στον τελικό των ασκήσεων εδάφους, η Άνα Μπαρμπόσου έπεσε θύμα των κριτών. Τη στιγμή που η Ρουμάνα αθλήτρια πανηγύριζε το χάλκινο μετάλλιο, η βαθμολογία της Αμερικανίδας Τζόρνταν Τσάιλς άλλαξε, μετά από ένσταση της προπονήτριας των ΗΠΑ.

Έτσι η αθλήτρια των ΗΠΑ ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου με 13,766 βαθμούς έναντι 13,700 της Ρουμάνας. Η εικόνα της συντετριμμένης Μπαρμπόσου έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ενώ θέση πήρε και η εμβληματική Νάντια Κομανέτσι.

Η Ολυμπιακή επιτροπή της Ρουμανίας απείλησε με μποϊκοτάζ στην τελετή λήξης, Η ομοσπονδία γυμναστικής της Ρουμανίας όμως, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια και προσέφυγε στο CAS, το οποίο δικαίωσε την Άνα Μπαρμπόσου. Συγκεκριμένα, το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο αποφάσισε ότι η ένσταση που κατατέθηκε από την προπονήτρια των ΗΠΑ ήταν εκπρόθεσμη.

«Η έρευνα που υποβλήθηκε για λογαριασμό της κας Τζόρνταν Τσάιλς στον τελικό γυναικών στις ασκήσεις εδάφους τέθηκε μετά τη λήξη της προθεσμίας του ενός λεπτού», ανέφερε η CAS.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Η αρχική βαθμολογία 13,666 που δόθηκε στην κα Τζόρνταν Τσάιλς στον τελικό των ασκήσεων εδάφους θα αποκατασταθεί», συμπλήρωσε το ανώτατο δικαστήριο. Με 13,666 βαθμούς η Τζάιλς έπεσε στην πέμπτη θέση των Ολυμπιακών αγώνων. Έτσι, το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε η Αμερικανίδα αθλήτρια θα δοθεί στην Άνα Μπαρμπόσου.

Η 23χρονη Αμερικανίδα εξέφρασε την οδύνη της για την απόφαση μέσω story στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram. «Παίρνω αυτόν τον χρόνο και απομακρύνομαι από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την ψυχική μου υγεία, σας ευχαριστώ», ανέφερε σχετικά.

«Είμαστε συντετριμμένοι από την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου για τον Αθλητισμό σχετικά τις ασκήσεις εδάφους. Η έρευνα σχετικά με τον βαθμό δυσκολίας της άσκησης της Τζόρνταν Τσάιλς υποβλήθηκε καλή τη πίστη και, πιστεύαμε, σύμφωνα με τους κανόνες της FIG για να διασφαλιστεί η ακριβής βαθμολογία», ανέφερε η ομοσπονδία γυμναστικής σε ανακοίνωσή της.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });