«Ένιωσα να με κλωτσάει και πέτυχα την τέλεια βολή»: Αζέρα τοξοβόλος αγωνίστηκε 6,5 μηνών έγκυος

«Ένιωσα να με κλωτσάει και πέτυχα την τέλεια βολή»: Αζέρα τοξοβόλος αγωνίστηκε 6,5 μηνών έγκυος

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:26 - 06.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:26 - 06.08.2024

Η Γιαϊλαγούλ Ραμαζάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

Η αθλήτρια της τοξοβολίας Γιαϊλαγούλ Ραμαζάνοβα από το Αζερμπαϊτζάν ήταν από τις παρουσίες που ξεχώρισαν στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η 35χρονη αθλήτρια πήρε μέρος στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη ούσα 6,5 μηνών έγκυος.

Οι φωτογραφίες της με τη φουσκωμένη κοιλίτσα έκαναν τον γύρο του κόσμου. Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο η ίδια μιλάει για την εμπειρία της. «Ένιωσα το μωρό μου να με κλωτσάει πριν ρίξω αυτό το τελευταίο βέλος και μετά έριξα ένα 10», ανέφερε η σχετική περιγραφή.

Η Ραμαζάνοβα έγινε η δεύτερη αθλήτρια τοξοβολίας από το Αζερμπαϊτζάν που έλαβε μέρος στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Όλγκα Σένιουκ ήταν η πρώτη στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο. Η 35χρονη αθλήτρια της τοξοβολίας έφτασε μέχρι τη φάση των 16 στους Ολυμπιακούς αγώνες.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Κατά τη διάρκεια της προπόνησης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δεν ένιωθα άβολα με την εγκυμοσύνη μου. Αντίθετα, ένιωσα ότι δεν αγωνιζόμουν μόνη μου, αλλά αγωνιζόμουν μαζί με το μωρό μου… Θα διδάξω στο παιδί μου την τοξοβολία αν το ενδιαφέρει», εξήγησε η 35χροη αθλήτρια στο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων.

Η περίπτωση της Ραμαζάνοβα δεν ήταν η μοναδική στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Θυμίζουμε ότι η Νάντα Χαφέζ αγωνίστηκε στη σπάθη σε προχωρημένη εγκυμοσύνη.

«Αυτό που σας φαίνεται σαν δύο παίκτες στο βάθρο, στην πραγματικότητα ήμασταν τρεις! Ήμουν εγώ, η αντίπαλός μου και το μωράκι μου που ακόμα δεν έχει έρθει στον κόσμο μας! Το μωρό μου και εγώ αντιμετωπίσαμε αρκετές δυσκολίες, τόσο σωματικές όσο και συναισθηματικές. Η εγκυμοσύνη από μόνη της είναι δύσκολη, αλλά το να προσπαθώ να ισορροπήσω τη ζωή και τον αθλητισμό ήταν εξαιρετικά απαιτητικό, αλλά άξιζε τον κόπο», ανέφερε μεταξύ άλλων η αθλήτρια από την Αίγυπτο στο instagram.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });