Έκλεισε η ματσάρα: Τζόκοβιτς - Ναδάλ στον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών αγώνων
i

© IMAGO / USA TODAY Network

Έκλεισε η ματσάρα: Τζόκοβιτς - Ναδάλ στον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών αγώνων

Πηνελόπη Παπαδήμου 18:59 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:24 - 28.07.2024

Ο Ράφα Ναδάλ προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο των Ολυμπιακών αγώνων, όπου θα αντιμετωπίσει τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Στον δεύτερο γύρο του τουρνουά των Ολυμπιακών αγώνων προκρίθηκε ο Ράφα Ναδάλ. Ο θρύλος του τένις, κάτοχος 22 Grand Slam τίτλων επικράτησε 6-1, 4-6, 6-4 του Μάρτον Φούτσοβιτς και βρίσκεται στους 32 καλύτερους στο Παρίσι.

Ο Ράφα Ναδάλ θα αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο τον Νόβακ Τζόκοβιτς σε ένα ματς, που θα γίνει το blockbuster των αγώνων. Αυτή θα είναι η 60ή αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο θρυλικούς τενίστες που έχουν κατακτήσει μαζί 46 Grand Slam τίτλους.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει μία παραπάνω νίκη (30-29) σε αυτό το rivalry, που έχει γράψει ιστορία στο τένις. Η τελευταία φορά που οι δύο θρυλικοί τενίστες αναμετρήθηκαν ήταν το 2022 για τα προημιτελικά του Roland Garros. Τότε, ο Ναδάλ επικράτησε στα τέσσερα σετ και συνέχισε προς την κατάκτηση του τίτλου.

Συνολικά, στο Roland Garros, στις εγκαταστάσεις του οποίου γίνεται το Ολυμπιακό τουρνουά τένις, οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί δέκα φορές. Ο Ράφα Ναδάλ έχει πάρει οκτώ νίκες έναντι δύο του Σέρβου. Στο χώμα, επιφάνεια στην οποία γίνεται το Ολυμπιακό τουρνουά, οι δύο τενίστες έχουν παίξει 28 φορές και ο Ισπανός τενίστας μετράει 20 νίκες.

Οι δύο τενίστες έχουν αναμετρηθεί μία και μοναδική φορά σε Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008. Στον ημιτελικό της διοργάνωσης, ο Ναδάλ είχε πάρει τη νίκη και στη συνέχεια κατάκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μονό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι το χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο αποτελεί τεράστιο απωθημένο του Νόβακ Τζόκοβιτς, αφού είναι το μόνο «πετράδι» που λείπει από τη συλλογή του. Ο Σέρβος, πάντως, έχει κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο το 2008 στο Πεκίνο

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });