Ζήτησαν συγγνώμη οι διοργανωτές για το ζήτημα με τον Μυστικό Δείπνο

Ζήτησαν συγγνώμη οι διοργανωτές για το ζήτημα με τον Μυστικό Δείπνο

Sportal newsroom 19:01 - 28.07.2024 / Ανανεώθηκε: 19:01 - 28.07.2024

Απολογία για το ζήτημα με τον Μυστικό Δείπνο, που δημιουργήθηκε μετά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, εξέφρασε μέσω εκπροσώπου η οργανωτική επιτροπή «Παρίσι 2024».

Σάλος προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα με ένα act στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, με αρκετούς να κατηγορούν την διοργανώτρια αρχή του «Παρίσι 2024» για κοροϊδία του Μυστικού Δείπνου. Το ζήτημα πήρε τόσο μεγάλη έκταση που οι άνθρωποι πίσω από την Ολυμπιάδα κλήθηκαν να ζητήσουν δημόσια συγγνώμη.

«Σαφώς δεν υπήρξε καμία πρόθεση να δείξουμε ασέβεια απέναντι σε οποιαδήποτε θρησκευτική ομάδα. Η τελετή έναρξης επιχείρησε να γιορτάσει την ανοχή εντός της κοινότητας. Πιστεύουμε ότι επιτεύχθηκε αυτή η φιλοδοξία. Λυπούμαστε πολύ αν τυχόν ο κόσμος προσβλήθηκε», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η εκπρόσωπος της διοργάνωσης «Παρίσι 2024», Αν Ντεσάμπ.

Επική «γκάφα» της ΔΟΕ: Μπέρδεψε τη Νότια Κορέα με τη Βόρεια - Η απολογία του Μπαχ στον πρόεδρο της πρώτης

Επική «γκάφα» της ΔΟΕ: Μπέρδεψε τη Νότια Κορέα με τη Βόρεια - Η απολογία του Μπαχ στον πρόεδρο της πρώτης

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν και τα παρατράγουδα δεν άργησαν να έρθουν, με την μεγάλη «γκάφα» να λαμβάνει χώρα κατά τη διάρκεια της τελετής έναρξης. Εκεί ο εκφωνητής της ΔΟΕ μπέρδεψε τη Νότια Κορέα με τη Βόρεια...

Παράλληλα, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και εγκέφαλος της φαντασμαγορικής τελετής έναρξης, Τομά Ζολί  διευκρίνισε ότι η θρησκευτική ανατροπή δεν ήταν ποτέ στις προθέσεις του. «Θέλαμε να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα. Διαφορετικότητα σημαίνει να είμαστε μαζί. Θέλαμε να συμπεριλάβουμε τους πάντες, τόσο απλά», ανέφερε συγκεκριμένα σε δηλώσεις που παραχώρησε.

«Η κοπέλα με το στέμμα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων αντιπροσώπευε τον Χριστό»

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν μπει και επίσημα στη ζωή του φίλαθλου κόσμου, με τα γήπεδα του Παρισιού να υποδέχονται τους αθλητές. Η έναρξή τους σηματοδοτήθηκε το βράδυ της Παρασκευής (26/7), όπου και έλαβε χώρα μία ξεχωριστή τελετή έναρξης.

Μία τελετή έναρξης που δίχασε τον κόσμο, αφού δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι οποίοι έριξαν «κράξιμο» στα social media, για την εκδήλωση που έλαβε χώρα σε Σηκουάνα και Τροκαντερό. Τα Minions που προκάλεσαν γέλιο και η Σελίν Ντιόν που εντυπωσίασε ερμηνεύοντας το «Hymne A L'Amour» της Εντίθ Πιάφ, ήταν κατά κοινή ομολογία τα highlights της εκδήλωσης, με τους θεατές να αφήνουν θετικά σχόλια.

Παρόλα αυτά, όλα τ' άλλα αποτέλεσαν αντικείμενο διαμάχης αλλά και πηγή θεωριών συνομωσίας. Η μεγαλύτερη εξ αυτών ήρθε μετά το τέλος της τελετής έναρξης στο Παρίσι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες απέκτησαν το δικό τους «conspiracy theory» και αυτή είχε να κάνει με το act στο οποίο παρουσιάζονταν μία νεαρή κοπέλα η οποία καθόταν σε ένα τραπέζι έχοντας δίπλα της drag queens.

Το Twitter πήρε... φωτιά με αφορμή την εν λόγω δρώμενο, με αρκετούς να τονίζουν ότι πρόκειται για αναπαράσταση του Μυστικού Δείπνου. Αμέσως άρχισε η κατακραυγή με αναρτήσεις, καθώς ουκ ολίγοι τόνισαν πως δεν πρόκειται να δουν τους Αγώνες μετά από αυτή τη γελοιοποίηση της θρησκείας τους.

Μία από τις πιο γνωστές φιλοχριστιανικές σελίδες των ΗΠΑ, ονόματι «The Patriot Voice», ανέβασε ένα ποστ το οποίο έγινε άμεσα viral. Σε αυτό έγραψε ότι: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι το τερμάτισαν. Σατανικοί! Έφτασαν σε σημείο να ειρωνεύονται τον Μυστικό Δείπνο και τον Χριστό, ενώ ταυτόχρονα υμνούσαν τον Μολώχ. Αν αυτό δεν είναι σημάδι της εποχής που ζούμε... Πρόκειται για πνευματικό πόλεμο», ανέφερε μεταξύ άλλων η σελίδα στην ανάρτησή της.

Την ίδια ώρα, η πιο διάσημη ανάρτηση ήρθε από τον διάσημο δημοσιογράφο, Πιρς Μόργκαν, που έγραψε στον λογαριασμό του πως: «Παρεμπιπτόντως, τι ήταν όλα αυτά; Κοροϊδία του μυστικού δείπνου από drag queens. Θα κορόιδευαν άλλες θρησκείες με αυτόν τον τρόπο; Αποτρόπαια απόφαση!».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });