Τα νέα Ολυμπιακά αθλήματα που εγκρίθηκαν για το Λος Άντζελες 2028

Λακρός

i

© Photo by Andrew Katsampes/ISI Photos/Getty Images

Τα νέα Ολυμπιακά αθλήματα που εγκρίθηκαν για το Λος Άντζελες 2028

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:26 - 13.10.2023 / Ανανεώθηκε: 12:45 - 14.08.2024

Πέντε νέα αθλήματα θα μπουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών στο Λος Άντζελες το 2028.

Το μπέιζμπολ (άνδρες), το σόφτμπολ (γυναίκες), το κρίκετ, το λακρός, το αμερικάνικο ποδόσφαιρο σημαίας και το σκουός εγκρίθηκαν από τη ΔΟΕ και θα μπουν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα στο Λος Άντζελες το 2028. Τα τρία πρώτα αθλήματα επιστρέφουν στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων.

Το αμερικάνικο ποδόσφαιρο σημαίας και το σκουός θα κάνουν ντεμπούτο στο Λος Άντζελες. «Η επιλογή αυτών των πέντε νέων αθλημάτων είναι σύμφωνη με την αμερικανική αθλητική κουλτούρα και θα παρουσιάσει τα εμβληματικά αμερικανικά αθλήματα στον κόσμο, ενώ θα φέρει διεθνή αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτά τα αθλήματα θα κάνουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες μοναδικούς», δήλωσε ο Τόμας Μπαχ.

«Η ένταξή τους θα επιτρέψει στο Ολυμπιακό Κίνημα να συνεργαστεί με νέες κοινότητες αθλητών και φιλάθλων στις ΗΠΑ και παγκοσμίως», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ.

Αυτή η επιλογή αθλημάτων είναι το αποτέλεσμα μιας ενδελεχούς διαδικασίας και ανάλυσης που βασίζεται σε κριτήρια αξιολόγησης που καθορίστηκαν πριν από την έναρξη της διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένης της ισότητας των φύλων, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΔΟΕ. Η αρμόδια αρχή εξέτασε τη χρήση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, που περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα αθλητικών κοινοτήτων τόσο στις Ηνωμένες Πολιτείες όσο και παγκοσμίως, και ενσωματώνοντας μερικά από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ίδιο συμβούλιο της ΔΟΕ αποφασίστηκε να παραμείνει το μοντέρνο πένταθλο στο πρόγραμμα των αγώνων του 2028. Ωστόσο, δεν θα υπάρχουν άλογα στο αγώνισμα της ιππασίας και θα αντικατασταθεί από την υπερπήδηση εμποδίων από τον αθλητή/αθλήτρια.

Ο Βέσελι στο Sportal: «Υπήρξαν συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι – Έμεινα έκπληκτος με την απόφαση του Σλούκα»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

13:18 - 13.10.2023

Ο Βέσελι στο Sportal: «Υπήρξαν συζητήσεις με τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι – Έμεινα έκπληκτος με την απόφαση του Σλούκα»

Ο Γιαν Βέσελι μιλάει αποκλειστικά στο Sportal, με τον σέντερ της Μπαρτσελόνα να ξεκαθαρίζει το τοπίο αναφορικά με τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι με τον Παναθηναϊκό.

Στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών αγώνων παραμένει και η άρση βαρών. Το «άθλημα των δυνατών» κινδύνεψε να μείνει εκτός της μεγαλύτερης διοργάνωσης εξαιτίας των πολλών κρουσμάτων ντόπινγκ. Ωστόσο, η ΔΟΕ αναγνώρισε ότι έχουν γίνει σημαντικά ζητήματα στην αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων.

Εκτός Ολυμπιακών κινδυνεύει να μείνει η πυγμαχία. Η ΔΟΕ δεν αναγνωρίζει την IBA αλλά ούτε και τη World Boxing. Η οριστική απόφαση αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες.

Tags:
window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });