Πάολο Μπετίνι: Η επιστροφή του Χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας 20 χρόνια μετά (pics/vid)

Πάολο Μπετίνι: Η επιστροφή του Χρυσού Ολυμπιονίκη της Αθήνας 20 χρόνια μετά (pics/vid)

Νεφέλη Μπισμπίκη 19:00 - 06.09.2024

Ο Χρυσός Ολυμπιονίκης στην ποδηλασία, Πάολο Μπετίνι, επέστρεψε στην Ελλάδα για να γιορτάσει τα 20 χρόνια από τον θρίαμβό του στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004 της Αθήνας.

Ο Ιταλός ποδηλάτης και χρυσός Ολυμπιονίκης, Πάολο Μπετίνι, αποφάσισε να γιορτάσει τα 20 χρόνια που έχουν περάσει από τότε που φόρεσε το Χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα, αλλά και τα 50α γενέθλιά του, κάνοντας μία διαδρομή 1000 χιλιομέτρων, στην ενδοχώρα της Ελλάδας. Η ποδηλατική του περιήγηση ολοκληρώθηκε εκεί από όπου ξεκίνησαν όλα το 2004.

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ.Χάρης Δούκας, υποδέχτηκε τον Πάολο Μπετίνι και τον τίμησε σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, μαζί με την επίτιμη πρόξενο της Ελλάδας στο Λιβόρνο, Έλενα Κονστάντος και τον Ιταλό Πρέσβη, Paolo Cuculi. Το μήνυμα της εκδήλωσης ήταν πως ο αθλητισμός ενώνει , δημιουργεί όνειρα, ενώ ο δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε μεταξύ άλλων πως το ποδήλατο πρέπει να μπει στην ζωή και στην καθημερινότητα μας.

«Είναι μεγάλη χαρά και τιμή που υποδεχθήκαμε σήμερα στο Δημαρχείο της Αθήνας τον χρυσό Ολυμπιονίκη του 2004, Πάολο Μπετίνι. Το ποδήλατο είναι τρόπος ζωής και ο Πάολο Μπετίνι, με το παράδειγμά του, μας δίνει έμπνευση για να το εντάξουμε στην καθημερινότητά μας. Δέσμευσή μας στον Δήμο της Αθήνας είναι να δημιουργήσουμε υποδομές και να προωθήσουμε πρωτοβουλίες που προάγουν τη βιώσιμη κινητικότητα. Γι’ αυτό, σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις πρωτότυπες δράσεις που διοργανώνουμε στις 22 Σεπτέμβρη, την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο. Ας γνωρίσουμε την πόλη μας αλλιώς και ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί για μια Αθήνα πιο βιώσιμη, πιο ανθρώπινη, που θα αναπνεύσει ξανά», δήλωσε ο Χάρης Δούκας.

Από την πλευρά του ο Πάολο Μπετίνι, συνοδευόμενος από την σύζυγό του σε αυτή του την διαδρομή, ξεκίνησε από τους πρόποδες του Ολύμπου, ενώ στην συνέχεια επισκέφθηκε αρκετές πόλεις όπως η Λάρισα, η Καλαμάτα, η Σπάρτη, με τελευταίο σταθμό την Αθήνα, ενώ δεν παρέλειψε την Αρχαία Ολυμπία . Ο ίδιος δήλωσε πως νιώθει βαθιά συγκίνηση που βρίσκεται ξανά στην πόλη όπου έλαβε το Χρυσό Μετάλλιο, ενώ ευχαρίστησε τον κ. Χάρη Δούκα και όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση για να τον τιμήσουν.

«Ευχαριστώ θερμά τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Χάρη Δούκα, τον πρέσβη της Ιταλίας. Είμαι ξεκάθαρα πολύ συγκινημένος, γιατί όπως είπε και η πρόξενος, όταν φαντάστηκα αυτό το ταξίδι, ναι μεν για να γιορτάσουμε τα 2Ο χρόνια από το χρυσό μετάλλιο και επίσης τα 50 μου χρόνια, σκοπός μου ήταν να απονέμω φόρο τιμής σε έναν τόπο, τον δικό σας τόπο, που έχει όλη αυτή τη μακραίωνη ιστορία και όλα αυτά που μας περιμένουν να ανακαλύψουμε», είπε συγκινημένος.

«Μετά από 20 χρόνια, η ιδέα να κάνω αυτό το ταξίδι για να ανακαλύψω αυτή τη φανταστική χώρα και κυρίως η ευκαιρία να το φέρω πίσω εδώ, στην Αθήνα, στην πλατεία Κοραή, όπου πριν 20 χρόνια τοποθετήθηκε αυτό το μετάλλιο στο λαιμό μου, όπου κατέκτησα αυτό το διάσημο στόχο, ήταν συναρπαστική. Πόσο συναρπαστικό ήταν πραγματικά να κάνω πετάλι σε κάθε μέτρο αυτής της φανταστικής γης».

Ο Ιταλός ποδηλάτης, τόνισε επίσης την σημασία του ποδηλάτου στην καθημερινότητα και πως δεν πρέπει να το βλέπουμε ως ένα μέσο που αφορά αποκλειστικά τον αθλητισμό, αλλά ως ένα μέσο σημαντικό για τον άνθρωπο, το οποίο μεταξύ άλλων συμβάλει στο να έχουμε και πιο «πράσινες» πόλεις. Εκτός από το Χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην Αθήνα, έχει κερδίσει και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2006 και του 2007.

«Η επιστροφή εδώ, όπου κέρδισα το χρυσό μου μετάλλιο, ήταν γεμάτη συμβολισμούς. Εκτιμώ πολύ την προσπάθειά σας να προωθήσετε το ποδήλατο, όχι μόνο ως μέσο αθλητισμού, αλλά και ως εργαλείο για την αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στις πόλεις και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής», δήλωσε χαρακτηριστικά.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });