Παλιά του τέχνη κόσκινο: Ο Πάου Γκασόλ σκοράρει ασταμάτητα στο Παρίσι (vid, pics)

Παλιά του τέχνη κόσκινο: Ο Πάου Γκασόλ σκοράρει ασταμάτητα στο Παρίσι (vid, pics)

Γιώργος Γαβριλάκης 20:03 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:07 - 27.07.2024

O θρύλος του ισπανικού μπάσκετ, Πάου Γκασόλ, βρίσκεται στο Παρίσι για τους Ολυμπιακούς Αγώνες ως επίτιμος προσκεκλημένος και ως μέλος της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής αθλητών και με το που είδε μία μπασκέτα, σαν κι αυτές που υπάρχουν στα λούνα παρκ, άρχισε να σκοράρει κατά βούληση.

Στις 5 Οκτωβρίου του 2021, ο Πάου Γκασόλ αποφάσισε οριστικά και ακολούθως ανακοίνωσε επίσημα πως σταματάει την ενεργό δράση. Από τότε μέχρι σήμερα, έχει σταματήσει να προπονείται, αλλά το φυσικό χάρισμα στο σκοράρισμα δεν χάνεται ποτέ!

Στο Παρίσι, ο θρύλος του ισπανικού μπάσκετ, βρίσκεται για να λάβει μέρος εξ αποστάσεως στο... ραντεβού τον Ολυμπιακών Αγώνων. Άλλωστε, ως αθλητής έχει πάρει τρία μετάλλια με την «Φούρια Ρόχα» σε αυτό το επίπεδο των αγώνων, ενώ έχει τρία χρυσά σε Eurobasket και ένα σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Στο NBA κατέκτησε δύο πρωταθλήματα με τους Λος Άντζελες Λέικερς στο πλευρό του αγαπημένου του φίλου, του αείμνηστου Κόμπι Μπράιαντ.

Είναι επίσης και μέλος της διεθνούς Ολυμπιακής επιτροπής αθλητών και με αυτόν τον ρόλο πήρε μέρος στη λαμπαδηδρομία, ενώ παρευρίσκεται σε αρκετά event στην «Πόλη του Φωτός». Σε μία από αυτές, αφού έκανε τη δουλειά του, είδε στον διάδρομο μία μπασκέτα, σαν κι αυτές που υπάρχουν στα λούνα παρκ και παίζουν τα παιδιά. Πολλές φορές και οι... μεγάλοι.

Τα χρόνια έχουν περάσει βέβαια, αλλά στα 44 του ο Καταλανός κρατιέται σωματικά σε πολύ καλή κατάσταση, ενώ η επαφή του με το καλάθι δεν έχει χαθεί ούτε κατ' ελάχιστον. Άρχισε να σουτάρει τις βολές και ευστοχούσε τη μία μετά την άλλη. Σε 45'' έβαλε πάνω από 20 σουτ και έχασε μόλις τρία!

Γενικά ο Πάου Γκασόλ έχει «τρέλα» με αυτή την μορφή παιχνιδιού του μπάσκετμπολ και έχει παραδεχθεί πως από μικρό παιδί κάθε φορά που βλέπει την συγκεκριμένη εγκατάσταση... κολλάει.

Μάλιστα, με το που έφθασε στο Παρίσι και επισκέφθηκε το Ολυμπιακό Χωριό, μία παρόμοια μπασκέτα εμφανίστηκε μπροστά του. Και τότε δεν είχε αντισταθεί στο κάλεσμά της.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });