«Μετά την ύβρη έρχεται η νέμεσις»: Η απάντηση των διεθνών στο απαξιωτικό ποστάρισμα της Αυστραλίας
i

© FIBA

«Μετά την ύβρη έρχεται η νέμεσις»: Η απάντηση των διεθνών στο απαξιωτικό ποστάρισμα της Αυστραλίας

Ευτυχία Οικονομίδου 20:02 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 20:02 - 02.08.2024

Η απαξιωτική ανάρτηση της ομοσπονδίας της Αυστραλίας στο «Χ» για την Εθνική ομάδα, πείσμωσε την Ελλάδα η οποία έδωσε την απάντηση στο παρκέ με τους Έλληνες διεθνείς να σχολιάζουν το συμβάν.

Λίγη ώρα πριν το τζάμπολ της αναμέτρησης της Εθνικής ομάδας με την Αυστραλία για την τρίτη αγωνιστική των ομίλων του Ολυμπιακού τουρνουά στη Λιλ, η επίσημη ιστοσελίδα του NBL (εθνικού πρωταθλήματος Αυστραλίας) είχε κάνει μία απαξιωτική ανάρτηση στα social media για τη «γαλανόλευκη». Στην προαναγγελία του παιχνιδιού έβαλε μια φωτογραφία του Γιάννη Αντετοκούνμπο κόντρα στους «Μπούμερς» σβήνοντας την Ελλάδα αντικαθιστώντας της με το όνομα του «Greak Freak».

Λίγες ώρες μετά η Ελλάδα μίλησε μέσω της εμφάνισής της στο παρκέ, όπου κι επικράτησε με σκορ 77-71 περιμένοντας πλέον το αποτέλεσμα της αναμέτρησης της Σερβίας με το Νότιο Σουδάν, όπου χρειάζεται η παρέα του Νίκολα Γιόκιτς να επικρατήσει με τουλάχιστον τρεις πόντους για να προκριθεί η Εθνική μας ομάδα στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στα χέρια της Σερβίας το μέλλον της Ελλάδας - Τι πρέπει να κάνει ο Γιόκιτς και η παρέα του απέναντι στο Νότιο Σουδάν

Στα χέρια της Σερβίας το μέλλον της Ελλάδας - Τι πρέπει να κάνει ο Γιόκιτς και η παρέα του απέναντι στο Νότιο Σουδάν

Η Εθνική ομάδα χρειαζόταν νίκη με 8 πόντους διαφορά απέναντι στην Αυστραλία για να διώξει από πάνω της τον... βραχνά των σεναρίων, όμως έχασε την ευκαιρία για μόλις δύο πόντους (71-77) και περιμένει με αγωνία την αναμέτρηση του Καναδά με την Ισπανία.

Οι Έλληνες διεθνείς άφησαν τις απαντήσεις να δοθούν στον αγώνα με την Αυστραλία, ωστόσο δεν άφησαν ασχολίαστη την απαξίωση των «Μπούμερς» αντιδρώντας με τον ανάλογο τρόπο στα social media. Πρώτος ο Κώστας Παπανικολάου ανέβασε story στο Instagram γράφοντας χαρακτηριστικά: «Πρώτα υπάρχει ύβρις και μετά υπάρχει νέμεσις».

Έπειτα, ο Τόμας Ουόκαπ σε δηλώσεις του μετά το ματς να τοποθετείται για το συμβάν: «Ναι πολλές φορές αυτό που γίνεται στα μέσα είναι υπερβολικό, ωστόσο δε μπορώ να πω ότι δε βασίζεται στην πραγματικότητα. Αν κοιτάξετε τα νούμερα στα προηγούμενα παιχνίδια θα δείτε ότι υπήρχαν πράγματα, όπως τα ριμπάουντ, οι ασίστ και η άμυνα πάνω στα οποία έπρεπε να βελτιωθούμε. Αλλά ο Γιάννης θα έλεγε το ίδιο πράγμα. Δεν πειράζει. Κερδίζουμε ως ομάδα, χάνουμε ως ομάδα. Ξέρετε, αυτό το Αυστραλία vs Γιάννης δεν είναι έτσι για εμάς».

Τέλος και ο General Manager της Εθνικής Ανδρών, Νίκο Ζήσης, εξέφρασε κι εκείνος την άποψή του για το ζήτημα. «Δεν περιμένω μέχρι αύριο το βράδυ για να πω πόσο περήφανους μας έχετε κάνεις. Ποτέ μα ποτέ μην υποτιμάτε τον ιδρώτα και την προσπάθεια αυτών των παιδιών», ήταν τα λόγια του.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });