Απίστευτες Κοντού, Φίτσιου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο

Ζωή Φίτσιου, Μιλένα Κοντού

i

© IMAGO / ZUMA Press Wire

Απίστευτες Κοντού, Φίτσιου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:31 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:03 - 02.08.2024

Η Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου έκαναν εντυπωσιακή εμφάνιση στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Το ελληνικό πλήρωμα με εκπληκτικό ντεμαράζ στα τελευταία μέτρα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, λίγη ώρα μετά την τρομερή εμφάνιση των Αντώνη Παπακωνσταντίνου και Πέτρου Γκαϊδατζή στην ίδια κατηγορία σκαφών στους άνδρες.

Το μετάλλιο των Κοντού, Φιτσίου είναι το τέταρτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η κωπηλασία έφτασε τα δύο βάθρα στη γαλλική πρωτεύουσα ενώ θυμίζουμε ότι το Στέφανος Ντούσκος θα υπερασπιστεί το Σάββατο το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο.

Οι Ελληνίδες ήταν μέσα στο γκρουπ των μεταλλίων από το ξεκίνημα της κούρσας. Η Μεγάλη Βρετανία, μεγάλο φαβορί της κούρσας, είχε αρχίσει να αποκτά μεγάλη απόσταση από την αρχή. Η ελληνική βάρκα έπεσε στην τέταρτη θέση στα μισά του τελικού.

Ωστόσο, η Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου τα έδωσαν όλα και με εκπληκτικό finish πήραν το χάλκινο μετάλλιο αφήνοντας στην τέταρτη θέση τη βάρκα της Νέας Ζηλανδίας. Η Ρουμανία κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Το μετάλλιο των Κοντού και Φίτσιου διατηρεί την παράδοση που έχει η ελληνική κωπηλασία. Αυτό ήταν το έκτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά την Αθήνα το 2004.

Τότε, ο Νίκος Σκιαθίτης με τον Βασίλη Πολύμερο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Πολύμερος με τον Δημήτρη Μούγιο ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην ίδια κατηγορία σκαφών.

Το 2012, στη διοργάνωση του Λονδίνου, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτσίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Το 2021 στο Τόκιο ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ.

Η τελική κατάταξη

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });