Αποκλείστηκαν Δράκου, Μάρκος
i

© Intime

Αποκλείστηκαν Δράκου, Μάρκος

Πηνελόπη Παπαδήμου 15:27 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:27 - 03.08.2024

Η Νορα Δράκου και ο Δημήτρης Μάρκος ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Εκτός ημιτελικού στα 50 μέτρα ελεύθερο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού έμεινε η Νόρα Δράκου. Η Ελληνίδα κολυμβήτρια αγωνίστηκε στη δέκατη και τελευταία προκριματική σειρά και με το 24.80 κατέλαβε την 17η θέση, οκτώ εκατοστά του δευτερολέπτου τελικά πίσω από τη Βρετανή Αννα Χόπκιν και την Ολλανδή Βάλερι Φαν Ρουν, που ήταν οι τελευταίες που προκρίθηκαν με επίδοση 24.72.

Η Νόρα Δράκου είναι η πρώτη επιλαχούσα και θα περιμένει αν θα υπάρξει κάποια απόσυρση για να συμμετάσχει στον ημιτελικό. Μετά το τέλος του αγώνα της, η Ελληνίδα κολυμβήτρια σημείωσε ότι ήταν ίσως οι τελευταίοι της Ολυμπιακοί αγώνες.

«Είμαι ευχαριστημένη από την απόδοσή μου γιατί ήρθα στο Παρίσι χωρίς να είμαι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Ήξερα πως αν φορμαριστώ στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ίσως να μην μπορέσω να διατηρηθώ στο ίδιο επίπεδο. Κι όντως αυτό έγινε. Ωστόσο, μου έδωσαν πολύ δύναμη τα υπόλοιπα παιδιά και είπα πως αφού έχω έρθει στους Ολυμπιακούς αγώνες, που λογικά είναι οι τελευταίοι στην καριέρα μου, θα πρέπει να διεκδικήσω με όλες μου τις δυνάμεις μια θέση στην δεκαεξάδα. Για να με δουν οι γονείς μου, για να με δει η οικογένειά μου στη Πάτρα και να χαρεί. Δεν τα κατάφερα για πολύ λίγο. Νομίζω πως έκανα μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια» είπε μεταξύ άλλων η κολυμβήτρια από την Πάτρα.

Κοντά στο ατομικό ρεκόρ του κολύμπησε ο Δημήτρης Μάρκος στα προκριματικά των 1.500μ. ελεύθερο αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να περάσει στον απογευματινό τελικό. Ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε την πρώτη θέση στην 1η σειρά του αγωνίσματος με 15:11.19 (έχει 15:07.61) και ολοκλήρωσε την παρουσία του στη διοργάνωση με τη 19η θέση της συνολικής κατάταξης.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

«Δεν θέλω να πω κάτι ιδιαίτερο γι' αυτή την κούρσα. Μετά τα πρώτα 800 μέτρα, η αλήθεια είναι πως, προσπάθησα να φτιάξω την ψυχολογία μου να εστιάσω στον αγώνα και να συνεχίσω γι' αυτό που ήλθα να κάνω. Οπότε το πρόσημο είναι θετικό. Μόνο και μόνο που κατάφερα να μπω στην ψυχολογία του αγώνα είναι σημαντικό. Δεν τα παράτησα και πάλεψα για κάτι καλύτερο», είπε μετά το τέλος της κούρσας του ο Δημήτρης Μάρκος.

Σε ερώτηση αν επηρεάστηκε από την έλλειψη ανταγωνισμού, ο Έλληνας πρωταθλητής τόνισε: «Είχα συμφωνήσει από πριν με τον προπονητή μου, χωρίς να γνωρίζω στη σειρά που θα ήμουν, πως θα εστιάσω στην δική μου προσπάθεια και αυτό που έχω δουλέψει τόσα χρόνια. Δεν επηρεάστηκα από τους αντιπάλους μου».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });