Αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Σίνερ
i

© IMAGO / USA TODAY Network

Αποσύρθηκε από τους Ολυμπιακούς αγώνες ο Σίνερ

Ο Γιάνικ Σίνερ, Νο.1 τενίστας στον κόσμο, ανακοίνωσε ότι δεν θα αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Ισχυρό πλήγμα δέχθηκε το τουρνουά τένις των Ολυμπιακών αγώνων. Ο Νο.1 τενίστας στον κόσμο, ο Γιάνικ Σίνερ απέσυρε τη συμμετοχή του αφού διαγνώστηκε με αμυγδαλίτιδα.

«Είμαι πολύ λυπημένος και απογοητευμένος», δήλωσε ο φετινός νικητής του Australian Open, που θα έπαιζε και στο διπλό με τον Λορέντζο Μουζέτι. «Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν ένας από τους βασικούς στόχους μου για τη φετινή σεζόν. Ανυπομονούσα να επιστρέψω στο Roland Garros και να παίξω για τη χώρα μου σε ένα τόσο σημαντικό event. Είδα τους γιατρούς μου την Τρίτη και περίμενα μια επιπλέον μέρα για να δώσω χρόνο στον εαυτό μου να δω αν θα βελτιωθεί η κατάσταση, ωστόσο τα πράγματα δυστυχώς χειροτέρεψαν. Όπως είπα, είναι λυπηρό για εμένα και ελπίζω να μπορέσω να παίξω στους Ολυμπιακούς στο μέλλον».

Ο Σίνερ, που ήταν εκ των φαβορί για ένα μετάλλιο, θα έκανε ντεμπούτο στους Ολυμπιακούς αγώνες στο Παρίσι. Ο Αντρέα Βαβασόρι θα πάρει τη θέση του Σίνερ στην ιταλική ομάδα, ενώ επικεφαλής του ταμπλό είναι πλέον ο Νόβακ Τζόκοβιτς, που μπορεί να συναντηθεί με τον Κάρλος Αλκαράθ μόνο στον τελικό. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, ανεβαίνει στο Νο.8 του ταμπλό.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το τουρνουά τένις θα φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις του Roland Garros και οι αγώνες θα γίνουν σε χωμάτινη επιφάνεια. Ο Αλεξάντερ Ζβέρεφ είναι χρυσός Ολυμπιονίκης στο Τόκιο.

Η κλήρωση της διοργάνωσης θα γίνει την Πέμπτη (25/7) στις 12 το μεσημέρι.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });