Εκτός τελικού η 4X100 μικτή mixed
i

© Intime

Εκτός τελικού η 4X100 μικτή mixed

Sportal newsroom 15:56 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 15:56 - 02.08.2024

Η ελληνική ομάδα κατέλαβε τη 13η θέση στο σύνολο.

Τη 13η θέση κατέλαβε η ελληνική τετράδα στη μικτή σκυταλοδρομία 4Χ100μ μικτή ομαδική. Η ομάδα μας κολύμπησε στη πρώτη διαδρομή της δεύτερης σειράς και τερμάτισε 8η με 3:46.40.

Ξεκίνησε στο ύπτιο ο «ασημένιος» Ολυμπιονίκης στα 200μ ύπτιο Απόστολος Χρήστου, που σημείωσε επίδοση 52.83 και ήταν δεύτερος.

Συνέχισε στο πρόσθιο ο «βενιαμίν» της αποστολής, ο 16χρονος πρωταθλητής εφήβων Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας που (με χρόνο 1:00.34) κράτησε τη δεύτερη θέση. Στη πεταλούδα ήταν η Άννα Ντουντουνάκη (57.85), έδωσε πέμπτη στη Νόρα Δράκου που κολύμπησε το ελεύθερο (55.38).

Η οκτάδα έκλεισε με 3:44.25 που έκανε η Ιαπωνία, καλύτερη όλων η ομάδα των ΗΠΑ με 3:40.98.

Η οκτάδα του τελικού

Η Νόρα Δράκου, επισήμανε: «Η κούρσα είχε πολύ ανταγωνισμό. Βρίσκομαι στο Παρίσι εδώ και δώδεκα ημέρες και για μένα ήταν ο πρώτος αγώνας. Είχα μεγάλη αγωνία για την αγωνιστική μου κατάσταση. Για την ακρίβεια… ψαχνόμουν. Παρ όλα αυτά μπήκαμε πολύ δυνατά. Ο Απόστολος μας έδωσε τεράστια δύναμη μετά την χθεσινή του επιτυχία» και πρόσθεσε χαριτολογώντας: «Είπαμε θα μπούμε στην πισίνα για να πάρουμε το χρυσό» και συνέχισε: «Είμαστε μια ομάδα και αγωνιστήκαμε με καλή ψυχολογία και στόχο να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο μπορούμε. Πήραμε την 13η θέση. Πιστεύω είναι καλή αλλά σίγουρα περιμέναμε κάτι περισσότερο».

Η Άννα Ντουντουνάκη, παραδέχτηκε πως: «Δεν είχα το καλύτερο ξεκίνημα τις πρώτες ημέρες. Είναι και δύσκολο να… ανοίγεις το χορό. Πίστευα, όμως, σε κάτι καλό στη σκυταλοδρομία. Όλοι πιστεύαμε. Μπήκαμε με ενθουσιασμό και... τρέλα για να τα δώσουμε όλα και να διεκδικήσουμε μια θέση για τον τελικό, ειδικά μετά το μετάλλιο του Απόστολου. Ήταν πολύ δύσκολο. Αν ήμασταν όλοι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ίσως να μπορούσαμε να έχουμε καλύτερους χρόνους. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Παρ όλα αυτά και η 13η θέση είναι καλή. Βασικά, είναι σημαντικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πως με την σκυταλοδρομία 4Χ100μ μικτή ομαδική αγωνισθήκαμε για δεύτερη φορά σε μια τόσο σπουδαία διοργάνωση».

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Όσο για τον βενιαμίν της παρέας, τον Ευάγγελο-Εφραίμ Ντούμα, τόνισε πως: «Το όνειρό μου ήταν να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες και πραγματοποιήθηκε. Πιστεύω πως μπορούσαμε να έχουμε καλύτερη επίδοση. Κάναμε μια πολύ καλή κούρσα. Είμαστε μια ομάδα. Είχαμε καλή ψυχολογία και τεράστια ώθηση μετά το μετάλλιο του Χρήστου».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });