Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50 μέτρα ελεύθερο
i

© IMAGO / ZUMA Press Wire

Πέμπτος ο Γκολομέεβ στα 50 μέτρα ελεύθερο

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:36 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:04 - 02.08.2024

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την πέμπτη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ κατέλαβε την πέμπτη στον τελικό των 50 μέτρων ελεύθερο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας κολυμβητής συμμετείχε για δεύτερη διαδοχική διοργάνωση Ολυμπιακών αγώνων στον τελικό του αγωνίσματος.

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ, ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής το 2019, τερμάτισε σε 21.59 δευτερόλεπτα καταλαμβάνοντας την πέμπτη θέση. Στην ίδια θέση είχε τερματίσει και στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.

Η πέμπτη θέση του Κριστιάν Γκολομέεβ ήρθε μία ημέρα μετά το ασημένιο μετάλλιο του Απόστολου Χρήστου στα 200 μέτρα ύπτιο. Οι επιτυχίες αυτές δείχνει ότι το επίπεδο της ελληνικής κολύμβησης έχει ανέβει κατακόρυφα.

Η κούρσα των 50 μέτρων ελεύθερο ήταν αρκετά γρήγορη. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι φιναλίστ κατέβηκαν τα 22 δευτερόλεπτα. Πρώτος τερμάτισε ο Κάμερον ΜακΕβόι από την Αυστραλία με χρόνο 21.25 δευτερόλεπτα. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Βρετανός Μπέντζαμιν Πράουντ με χρόνο 21.30 δευτερόλεπτα. Ο Γάλλος Φλορέν Μανοντού με χρόνο 21.56 δευτερόλεπτα. Ο 33χρονος κολυμβητής, που ήταν σημαιοφόρος της διοργανώτριας των Ολυμπιακών αποθεώθηκε από τον κόσμο.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, Κέιλεμπ Ντρέσελ κατέλαβε την έκτη θέση. Ο Αμερικανός κολυμβητής σημείωσε 21.61 δευτερόλεπτα.

«Τρία εκατοστά, δυστυχώς. Δεν τα κατάφερα. Το ήθελα πολύ, αλλά έτσι είναι, τι να κάνουμε. Έτσι, είναι ο 50άρι ελεύθερο. Ένιωσα καλά μέσα στην κούρσα, υπήρχαν μερικά λαθάκια, αλλά δεν συγχωρούνται τα λάθη. Πάλι 5ος. Δεν είμαι πολύ ευχαριστημένος, ήθελα το μετάλλιο, ήθελα να κολυμπήσω πιο γρήγορα. Σίγουρα θα μπορούσε να πάει καλύτερα, θα ήθελα να δω και μετα πώς πήγα, να ρωτήσω και τον προπονητή μου, να δω πόσες χεριές έκανα. Ίσως να το πίεσα λίγο παραπάνω από όσο έπρεπε. Σίγουρα θα μπορούσε να πάει και λίγο καλύτερα.

Είμαι στεναχωρημένος. Τα τελευταία δύο χρόνια έχω δουλέψει πάρα πολύ, αλλά δεν μου βγήκε. Συνεχίζουμε», είπε μετά το φινάλε της κούρσας του ο Κριστιάν Γκολομέεβ.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Ο Κριστιάν Γκολομέεβ ήταν από τις τελευταίες παρουσίες της ελληνικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Το άθλημα ολοκληρώνεται την Κυριακή 4 Αυγούστου και η Ελλάδα έχει ακόμη δύο συμμετοχές με τη Νόρα Δράκου στα 50 μέτρα ελεύθερο και τον Δημήτρη Μάρκο στα 1500 μέτρα ελεύθερο.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });