Η Αλεξία Καμμένου στο Sportal: «Δεν πάμε στο Παρίσι για τουρισμό»
i

© Intime

Η Αλεξία Καμμένου στο Sportal: «Δεν πάμε στο Παρίσι για τουρισμό»

Πηνελόπη Παπαδήμου 10:48 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:48 - 27.07.2024

Ξεκάθαρη ως προς τον στόχο της Εθνικής ομάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού ήταν η Αλεξία Καμμένου μιλώντας στο Sportal.

Η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στους Ολυμπιακούς αγώνες κόντρα στις ΗΠΑ. Η διοργάνωση είναι ιδιαίτερη για την Εθνική ομάδα πόλο γυναικών, που επιστρέφει στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού μετά το 2008 και τη διοργάνωση του Πεκίνου.

Η Αλεξία Καμμένου, προπονήτρια της «γαλανόλευκης» μίλησε στο Sportal στο πλαίσιο της media day της ΚΟΕ και ήταν ξεκάθαρη ως προς τον στόχο της ομάδας. Η ομοσπονδιακή προπονήτρια έκανε λόγο για ένα άγχος που έφυγε και εξήγησε πώς νιώθει που οδήγησε εκείνη την Εθνική ομάδα και πάλι σε Ολυμπιακούς αγώνες.

«Οι τελευταίες ημέρες είναι σημαντικές και προσήλωσης. Πρέπει να βελτιώσουμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια έχουμε δει και να είμαστε σε πλήρη αγωνιστική ετοιμότητα. Δεν πάμε στο Παρίσι για τουρισμό. Πάμε σε έναν δύσκολο όμιλο, όπου θα δούμε τα παιχνίδια ξεχωριστά για να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Για μένα ήταν η πιο δύσκολη στιγμή της καριέρας μου να επιλέξω αυτή την ομάδα, όμως είναι η πιο άξια κατά τη γνώμη μου», είπε αρχικά στο Sportal η Αλεξία Καμμένου.

«Μας έφυγε ένα μεγάλο άγχος με την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες», παραδέχθηκε η ομοσπονδιακή προπονήτρια. «Κουβαλούσαμε 16 χρόνια απουσίας στις πλάτες μας. Στο Παρίσι θα πάμε να παλέψουμε ακόμα περισσότερο για αυτό που κερδίσαμε, για να αποδείξουμε ότι βρισκόμαστε επάξια εκεί. Οι διακρίσεις που κάναμε τα τελευταία δύο χρόνια μας έδωσαν δύναμη», συνέχισε η Αλεξία Καμμένου.

Η Αλεξία Καμμένου ρωτήθηκε και τι λέει στις αθλήτριες κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας: «Έλεγα σε κάθε αθλήτρια, ότι πρέπει να διεκδικεί τη θέση της και τη συμμετοχή της στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός. Πρέπει να είναι συγκεντρωμένες και να υπερβαίνουν τον εαυτό τους στην προπόνηση. Μη ξεχνάμε ότι στους αγώνες βγαίνει ό, τι έχεις κάνει στην προπόνηση. Αν στην προπόνηση έχεις δώσει το 100%, την ώρα των αγώνων θα παίξεις ανάλογα. Όλα αυτά μέσα σε μια σωματική και ψυχική κούραση, έχουν στιγμές δύσκολες και με κλάμα. Δεν είναι μόνο η χαρά και η γιορτή. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να δουλεύει η καθεμία με τον εαυτό της, ώστε να εκπληρώσουν τα όνειρά τους».

«Για μένα είναι πολύ σημαντικό, γιατί βρισκόμουν στην Εθνική και σαν παίκτρια», απάντησε αρχικά η Αλεξία Καμμένου για το πώς νιώθει που οδήγησε εκείνη και πάλι την Εθνική ομάδα σε Ολυμπιακούς αγώνες, με δεδομένο ότι υπήρξε στην πρώτη Εθνική πόλο γυναικών ως παίκτρια. «Είδα πολλές συναθλήτριες μου να γίνονται παγκόσμιες πρωταθλήτριες και να παίρνουν μέρος σε Ολυμπιακούς αγώνες. Τώρα ήρθε αυτή η τεράστια τιμή για την καριέρα μου να εκπροσωπήσω ως προπονήτρια τη χώρα μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά από 16 χρόνια. Νιώθω ότι κουβαλάω πολλές γενιές μαζί μου. Την πρώτη γενιά, που ξεκίνησε από το μηδέν, από την αμφισβήτηση και από την κοροϊδία. Όλα αυτά τα ζήσαμε πάρα πολύ έντονα. Χάρη στην πίστη αυτών των κοριτσιών και των συμπαικτριών μου, ανοίξαμε τον δρόμο. Νομίζω έγιναν όλα και πρέπει να δίνουμε τα εύσημα στους πρωτεργάτες, που ανοίγουν τον δρόμο για να προχωρήσουν άξιες αθλήτριες. Υπήρξαν πάρα πολλές από αυτές και νομίζω θα συνεχίσουν να υπάρχουν».

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });