Προκρίσεις για Τσιτσιπά, Σάκκαρη στο μονό - Έμεινε η πικρία σε Χρήστου, Γκουντούρα
i

© Intime

Προκρίσεις για Τσιτσιπά, Σάκκαρη στο μονό - Έμεινε η πικρία σε Χρήστου, Γκουντούρα

Πηνελόπη Παπαδήμου 23:39 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 23:39 - 29.07.2024

Διαβάστε στο Sportal όσα έκαναν οι Έλληνες αθλητές την τρίτη ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Τρομερή προσπάθεια έκανε ο Απόστολος Χρήστου στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο κολυμβητής του Ολυμπιακού, που προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Ολυμπιακών αγώνων, κατέλαβε την τέταρτη θέση αγγίζοντας το μετάλλιο.

Ο Απόστολος Χρήστου τερμάτισε σε 52.41 δευτερόλεπτα. Ο Ράιαν Μέρφι, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο τερμάτισε σε 52.39 δευτερόλεπτα.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στον τρίτο γύρο των Ολυμπιακών αγώνων στο μονό ανδρών. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε 6-1, 6-2 του Νταν Έβανς και σφράγισε το εισιτήριο για τους 16 καλύτερους της διοργάνωσης.

Σε αντίθεση με την πρεμιέρα του απέναντι στον Μπεργκς, ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν αντιμετώπισε προβλήματα απέναντι στον Βρετανό αντίπαλό του.

Η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του Ολυμπιακού τουρνουά. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε 6-2, 6-3 της Γουέ Γουάν και έκλεισε θέση για τις 16 καλύτερες στο μονό των γυναικών.

Η Μαρία Σάκκαρη, όπως και στην πρεμιέρα της απέναντι στην Κάβινιτς, δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Στον τρίτο γύρο η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει τη Μάρτα Κόστγιουκ από την Ουκρανία.

Στον πρώτο γύρο ολοκληρώθηκε η πορεία της Μαρίας Σάκκαρη και του Στέφανου Τσιτσιπά στο μικτό διπλό στους Ολυμπιακούς αγώνες. Οι Έλληνες τενίστες ηττήθηκαν 6-4, 7-6(3) από τους Ντέμι Σχουρς και Γουέσλεϊ Κούλχοφ και αποχαιρέτησαν πρόωρα το τουρνουά. Οι προσδοκίες ήταν υψηλές για το ελληνικό δίδυμο, αλλά οι Ολλανδοί τενίστες κατάφεραν να εκμεταλλευθούν τις ευκαιρίες τους και να πάρουν την πρόκριση.

Στα προημιτελικά ολοκληρώθηκε η πορεία της Δώρας Γκουντούρα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Η Ελληνίδα αθλήτρια της σπάθης ηττήθηκε 15-13 από τη Μανόν Απιτί-Μπρουνέ και αποχαιρέτησε τη διοργάνωση.

Η Δώρα Γκουντούρα έκανε τρομερή προσπάθεια, προηγήθηκε 8-7 αλλά στο φινάλε η εμπειρία της Γαλλίδας αλλά και κάποιες αμφιλεγόμενες αποφάσεις του διαιτητή έκριναν το τελικό αποτέλεσμα. Στο 14-13 υπέρ της Μπρουνέ δύο πόντοι που φάνηκε να είναι υπέρ της Ελληνίδας αθλήτριας επαναλήφθηκαν.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και o Πέτρος Γκαϊδατζής προκρίθηκαν στον ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την πρώτη θέση της πρώτης επαναληπτικής σειράς, σε έξι λεπτά, 39 δευτερόλεπτα και 46 εκατοστά. Ο ημιτελικός στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Ιουλίου.

Μακριά από το ρεκόρ του έμεινε ο Δημήτρης Μάρκος στον προκριματικό των 800 μέτρων ελεύθερο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας πρωταθλητής σημείωσε χρόνο 8:01.37, σχεδόν 13 δευτερόλεπτα πίσω από το ατομικό -και πανελλήνιο- ρεκόρ που πέτυχε τον περασμένο μήνα στο Βελιγράδι, και περιορίστηκε στην 26η θέση της συνολικής κατάταξης. Ο Μάρκος έκανε ένα καλό πρώτο 400άρι, αλλά στη συνέχεια έμεινε αρκετά πίσω και στο τέλος φάνηκε να παρατάει την κούρσα.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });