Η ομάδα τένις γυναικών των ΗΠΑ εγκατέλειψε το Ολυμπιακό χωριό
i

© IMAGO / Icon Sportswire

Η ομάδα τένις γυναικών των ΗΠΑ εγκατέλειψε το Ολυμπιακό χωριό

Πηνελόπη Παπαδήμου 20:57 - 29.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:57 - 29.07.2024

Σε ξενοδοχείο διαμένει η Εθνική ομάδα τένις γυναικών των ΗΠΑ εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί στο Ολυμπιακό χωριό.

Οριακή πρέπει να είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Ολυμπιακό χωριό. Η τενίστρια και σημαιοφόρος των ΗΠΑ Κόκο Γκοφ αποκάλυψε μέσω των social media ότι η ομάδα τένις γυναικών της χώρας εγκατέλειψε το Ολυμπιακό χωριό και διαμένει σε ξενοδοχείο της γαλλικής πρωτεύουσας. Όπως είπε η 20χρονη αθλήτρια, εκείνη παραμένει στις εγκαταστάσεις.

Η Κόκο Γκοφ δημοσίευσε στο προφίλ της στο tik tok ένα αποκαλυπτικό βίντεο που δείχνει μερικούς αθλητές, από διάφορα αθλήματα, στην αίθουσα, εξηγώντας ότι είχαν μόνο δύο μπάνια στη διάθεσή τους. «Δέκα κορίτσια, δύο μπάνια,» είπε χαρακτηριστικά.

Αργότερα, η Γκοφ δήλωσε ότι «όλες οι τενίστριες πήγαν σε ένα ξενοδοχείο», εκτός από εκείνη. «Τώρα είμαστε πέντε κορίτσια για δύο μπάνια», έγραψε σε ένα σχόλιο.

Η τενίστρια αποκάλυψε επίσης ότι έπρεπε να δανειστεί ένα στρώμα από την ομάδα τοξοβολίας για να κοιμηθεί στο κρεβάτι. Οι συνθήκες αυτές, πάντως, δεν έχουν επηρεάσει στο ελάχιστο την Γκοφ που έχει προκριθεί στον τρίτο γύρο στο μονό των γυναικών.

Οι συνθήκες που επικρατούν στο Ολυμπιακό χωριό έχουν ξεσηκώσει αρκετές αντιδράσεις. Σημειώνεται ότι η ελληνική αποστολή έχει κλιματιστικά στα δωμάτια των αθλητών μετά από πρωτοβουλία της ΕΟΕ.

Ποια είναι η Κόκο Γκοφ

Η σημαιοφόρος των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 2004. Έκανε το ντεμπούτο της στο επαγγελματικό τένις το 2019 σε ηλικία 15 και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon την ίδια χρονιά γράφοντας ιστορία ως η νεότερη που κατάφερε κάτι τέτοιο στο λονδρέζικο major.

Το 2021 προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam στο διπλό, στο US Open. Το 2022 στο Roland Garros αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam στο τουρνουά του μονού, αλλά απώλεσε τον τίτλο από την Ίγκα Σβιόντεκ. Το 2023 η Κόκο Γκοφ κατέκτησε το πρώτο 1000άρι τουρνουά της καριέρας της στο Σινσινάτι το πρώτο Grand Slam της καριέρας της όταν νίκησε στον τελικό του US Open την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Συνολικά, έχει κατακτήσει επτά τίτλους στο μόνο και εννέα στο διπλό. Η τενίστρια από τις ΗΠΑ είναι στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης στο μονό και στο Νο.11 στο διπλό, όπου είχε φτάσει μέχρι το Νο.1 το 2022.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });