Η τενίστρια Κόκο Γκοφ γυναίκα σημαιοφόρος για τις ΗΠΑ
i

© IMAGO / ZUMA Press Wire

Η τενίστρια Κόκο Γκοφ γυναίκα σημαιοφόρος για τις ΗΠΑ

Πηνελόπη Παπαδήμου 16:02 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 16:02 - 24.07.2024

Η 20χρονη Κόκο Γκοφ θα βρίσκεται στο πλευρό του ΛεΜπρόν Τζέιμς ως γυναίκα σημαιοφόρος των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Η Κόκο Γκοφ είναι η γυναίκα σημαιοφόρος των ΗΠΑ. Η 20χρονη τενίστρια θα έχει την τιμή και θα σταθεί δίπλα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς. Στο Παρίσι, η αποστολή των ΗΠΑ θα γράψει ιστορία αφού είναι η πρώτη φορά που επιλέγεται άνδρας αθλητής του μπάσκετ αλλά και η πρώτη φορά που επιλέγεται αθλητής ή αθλήτρια από το τένις.

Παράλληλα, η Κόκο Γκοφ έγινε η νεότερη που παίρνει το χρίσμα για σημαιοφόρος της αποστολής των ΗΠΑ. Θυμίζουμε ότι τενίστα σημαιοφόρος θα έχει και η Χίλη που επέλεξε τον Νίκολας Τζάρι.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η αποστολή των ΗΠΑ για το Παρίσι αριθμεί 592 αθλητές, οι περισσότεροι εκ των οποίων (314) είναι γυναίκες σε 34 αθλήματα. Οι ΗΠΑ θα εκπροσωπηθούν με 120 αθλητές και αθλήτριες στον στίβος και θα έχει 48 κολυμβητές και κολυμβήτριες. Η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα των ΗΠΑ είναι αυτή της κωπηλασίας που αριθμεί 42 αθλητές και αθλήτριες.

Ποια είναι η Κόκο Γκοφ

Η σημαιοφόρος των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου 2004. Έκανε το ντεμπούτο της στο επαγγελματικό τένις το 2019 σε ηλικία 15 και προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό του Wimbledon την ίδια χρονιά γράφοντας ιστορία ως η νεότερη που κατάφερε κάτι τέτοιο στο λονδρέζικο major.

Το 2021 προκρίθηκε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam στο διπλό, στο US Open. Το 2022 στο Roland Garros αγωνίστηκε για πρώτη φορά σε τελικό Grand Slam στο τουρνουά του μονού, αλλά απώλεσε τον τίτλο από την Ίγκα Σβιόντεκ. Το 2023 η Κόκο Γκοφ κατέκτησε το πρώτο 1000άρι τουρνουά της καριέρας της στο Σινσινάτι το πρώτο Grand Slam της καριέρας της όταν νίκησε στον τελικό του US Open την Αρίνα Σαμπαλένκα.

Συνολικά, έχει κατακτήσει επτά τίτλους στο μόνο και εννέα στο διπλό. Η τενίστρια από τις ΗΠΑ είναι στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης στο μονό και στο Νο.11 στο διπλό, όπου είχε φτάσει μέχρι το Νο.1 το 2022.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });