Κοντά στο χάλκινο μετάλλιο ο Τσελίδης, νίκησε τον Γκριγκοριάν
i

© Intime

Κοντά στο χάλκινο μετάλλιο ο Τσελίδης, νίκησε τον Γκριγκοριάν

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:59 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 18:14 - 31.07.2024

Ο Θοδωρής Τσελίδης νίκησε τον Αράμ Γκριγκοριάν και απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο.

Ο Θοδωρής Τσελίδης είναι κοντά στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού. Ο Έλληνας αθλητής στην κατηγορία των -90 κιλών νίκησε τον Αράμ Γρκιγκοριάν από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στο ρεπεσάζ και θα παλέψει για να ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ο Θοδωρής Τσελίδης ακολούθησε, όπως σε όλους τους αγώνες του στο Παρίσι, την ίδια αμυντική τακτική. Ο Έλληνας αθλητής κούρασε τον αντίπαλό του και τον οδήγησε σε λάθη. Ο αγώνας οδηγήθηκε στο Golden score και ο αθλητής από τα ΗΑΕ χρεώθηκε με το τρίτο του σίντο και αποκλείστηκε.

«Είναι όνειρο κάθε αθλητή να παλέψει για μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ένας τελευταίος αγώνας, θα δώσω τα πάντα, ό,τι έχω και δεν έχω. Πιστεύω πως θα πάμε καλά. Έτσι είναι το τζούντο. Θα είναι το πρώτο μετάλλιο και για την Ελλάδα, αλλά και για μένα», τόνισε ο Θοδωρής Τσελίδης μετά την επικράτησή του στον ημιτελικό του ρεπεσάζ.

Ο προπονητής του, κ. Ηλιάδης, είπε πως «… μπορεί να πάρει μετάλλιο. Μπορούσε να πάει καλύτερα και στον προηγούμενο αγώνα, αλλά ήταν Γάλλος ο αντίπαλός του. Είδαμε πώς αδίκησαν και την άλλη κοπέλα (σ.σ. εννοώντας την Γκουντούρα στην ξιφασκία».

Αν ο Θοδωρής Τσελίδης κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, αυτό θα είναι το πρώτο για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Η Ελλάδα έχει άλλα μετάλλια σε Ολυμπιακούς αγώνες στο τζούντο (ένα χρυσό, ένα χάλκινο) με τον Ηλία Ηλιάδη.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });