Με τον Καναδό Λι Έντουαρντ στον πρώτο γύρο ο Γκιώνης
i

© IMAGO / MaJo

Με τον Καναδό Λι Έντουαρντ στον πρώτο γύρο ο Γκιώνης

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:16 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:19 - 24.07.2024

Ο Παναγιώτης Γκιώνης απέφυγε τα προκριματικά και θα αντιμετωπίσει στον πρώτο γύρο των Ολυμπιακών αγώνων τον Λι Έντουαρντ.

Με τις κληρώσεις όλων των αγωνισμάτων άνοιξε η αυλαία του Ολυμπιακού τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η διαδικασία έγινε στο Press Conference Room του South Paris Arena 4 κατά σειρά για το διπλό μικτό, το απλό γυναικών, το απλό ανδρών, το ομαδικό γυναικών και το ομαδικό ανδρών κι έβγαλε και τον αντίπαλο του Παναγιώτη Γκιώνη στο απλό.

Ο τοπ Έλληνας αθλητής, που στο Παρίσι θα μετάσχει για 6η συνεχή φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες, θ’ αντιμετωπίσει στον 1ο γύρο τον Λι Έντουαρντ από τον Καναδά. Ο 44χρονος αθλητής απέφυγε τον προκριματικό γύρο και στους «64» κληρώθηκε με τον πολύ αξιόλογο 21χρονο Καναδό, που είναι στο νούμερο 22 των seeding του τουρνουά.

Η μέρα και η ώρα του αγώνα θα γίνουν γνωστές αργότερα. Αν ο Γκιώνης μπει στους «32» τότε από τα επόμενα φαβορί θα συναντήσει πιθανόν τον Κορεάτη Τσο Νταεσόνγκ (Νο 15), ο οποίος περιμένει στον 1ο γύρο αντίπαλο από τον προκριματικό του Τζα Κάνακ (ΗΠΑ) με τον Βλάντισλαβ Ούρσου (Μολδαβία).

Το πρόγραμμα έχει αγώνες του 1ου γύρου και το Σάββατο 27/07 και την Κυριακή 28 και τη Δευτέρα 29/07 και σύντομα θα προκύψουν τα στοιχεία για την πρεμιέρα του Παναγιώτη Γκιώνη, η οποία θα έχει απευθείας μετάδοση από τα κανάλια της ΕΡΤ.

Ο Γκιώνης (νούμερο 56 στα seeding) είναι προς τη βάση του ταμπλό όπου υπάρχει ως 2ο φαβορί ο Φαν Ζεντόνγκ. Ο Έλληνας πρωταθλητής μπορεί να βρει απέναντί του τον δεύτερο Ολυμπιονίκη του αγωνίσματος στο Τόκιο και σημερινό παγκόσμιο πρωταθλητή αν μπει στους «16».

«Θα μπορούσε να είναι και χειρότερη η κλήρωση, θα μπορούσε να είναι και λίγο καλύτερη. Προχωράμε. Θα προετοιμαστούμε κατάλληλα για τον αντίπαλο από τον Καναδά και θ’ αρχίσουμε δυνατά την προσπάθειά μας», δήλωσε λακωνικά ο Κώστας Βατσακλής.

Ο Γκιώνης συνέχισε την Τετάρτη τις προπονήσεις του στο γυμναστήριο τέλεσης των αγώνων. Μαζί του πάντα ως βοηθός προπόνησης και φυσιοθεραπευτής ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος – τουλάχιστον προς το παρόν – δεν διαμένει στο Ολυμπιακό Χωριό.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });