Έκτος ο Ντούσκος στο σκιφ
i

© IMAGO / Xinhua

Έκτος ο Ντούσκος στο σκιφ

Πηνελόπη Παπαδήμου 12:40 - 03.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:07 - 03.08.2024

Ο Στέφανος Ντούσκος κατέλαβε την έκτη θέση στο σκιφ στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Στην έκτη θέση στον τελικό του σκιφ τους Ολυμπιακούς αγώνες τερμάτισε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο Έλληνας αθλητής, που υπερασπιζόταν το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο, έμεινε από νωρίς πίσω από τον Γερμανό Ζάιντλερ, που πήρε τα ηνία της κούρσας.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε αρχίσει να αποκτά μεγάλη απόσταση από τους διώκτες του σιγουρεύοντας το χρυσό μετάλλιο. Ο Στέφανος Ντούσκοςς ήταν μέσα στη διεκδίκηση μίας θέση στο βάθρο μέχρι τα 1500 μέτρα.

Στη συνέχεια φάνηκε να μην έχει δυνάμεις και έμεινε αρκετά πίσω. Ο Στέφανος Ντούσκος κατέλαβε την έκτη θέση με χρόνο 7:02.05

Ο Γερμανός Όλιβερ Ζάιντλερ επιβεβαίωσε τον ρόλο του φαβορί που είχε πριν το ξεκίνημα του αγώνα. Ο 28χρονος κωπηλάτης ήταν τεράστιο φαβορί για το χρυσό και στο Τόκιο, αλλά έμεινε εκτός τελικού, γεγονός που όπως φαίνεται τον πείσμωσε αρκετά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 6:37.57. Ο Γιαουχένι Ζάλατι που αγωνίζεται ως ανεξάρτητος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο με χρόνο 6:42.96. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο Ολλανδός Σιμόν φαν Ντορπ με χρόνο 6:44.72

Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο τελικός του σκιφ ανδρών ξεκίνησε με μία ώρα καθυστέρησης εξαιτίας προβλημάτων στη μετακίνηση των αθλητών. Αν και ήταν αρχικά προγραμματισμένος τις 11:30 ώρα Ελλάδας, τελικά έγινε λίγο μετά τις 12:30 ώρα Ελλάδας.

Με τον τελικό του σκιφ, όπου αγωνίστηκε ο Στέφανος Ντούσκος, ολοκληρώθηκε η παρουσία της ελληνικής κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς αγώνες με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η Ελλάδα συμμετείχε στο Παρίσι με τέσσερα πληρώματα μετρώντας ισάριθμες προκρίσεις σε τελικούς.

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Η Μιλένα Κοντού και η Ζωή Φίτσιου ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου στην ίδια κατηγορία σκαφών. Η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Χριστίνα Μπούρμπου κατέλαβαν την έκτη θέση στη δίκωπο. Στην ίδια θέση τερμάτισε και ο Στέφανος Ντούσκος στο σκιφ ανδρών.

Η τελική κατάταξη

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });