Ξεκίνημα με πρόκριση για τον Στέφανο Ντούσκο
i

© Intime

Ξεκίνημα με πρόκριση για τον Στέφανο Ντούσκο

Πηνελόπη Παπαδήμου 10:07 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 10:33 - 27.07.2024

Ο Στέφανος Ντούσκος προκρίθηκε στα προημιτελικά του σκιφ στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Την καλύτερη αρχή για τις ελληνικές συμμετοχές στο Παρίσι έκανε ο Στέφανος Ντούσκος. Ο Έλληνας αθλητής κατέλαβε τη δεύτερη θέση στην πρώτη προκριματική σειρά του σκιφ και προκρίθηκε στα προημιτελικά του αγωνίσματος στους Ολυμπιακούς αγώνες.

Ο Στέφανος Ντούσκος ξεχώρισε μαζί με τον Τόμας Μάκιντος από το ξεκίνημα της προκριματικής κούρσας. Οι δύο αθλητές είχαν μεγάλη απόσταση από τον τρίτο και πήραν την πρόκριση χωρίς πρόβλημα. Στον προημιτελικό του σκιφ προκρίθηκε και ο Αμπεχαλέκ Ελμπάνα, που κατέλαβε την τρίτη θέση.

Θυμίζουμε ότι ο Στέφανος Ντούσκος υπερασπίζεται το χρυσό μετάλλιο που είχε κατακτήσει στο Τόκιο. Το έργο του Έλληνα αθλητή είναι εξαιρετικά δύσκολο αφού μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου είναι ο Γερμανός Όλιβερ Ζάιντλερ, που είναι παγκόσμιος πρωταθλητής.

Ο προημιτελικός του σκιφ με τη συμμετοχή του Στέφανου Ντούσκου είναι προγραμματισμένος για την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Τα αποτελέσματα του πρώτου προκριματικού στο σκιφ ανδρών

1. Τόμας Μάκιντος (Ν. Ζηλανδία) 6:55.92

2. Στέφανος Ντούσκος (Ελλάδα) 7:01.79

3. Αμπντεχαλέκ Ελμπάνα (Αίγυπτος) 7:05.06

4. Μπαλράζ Πανουάρ (Ινδία) 7:07.11

5. Βλάντισλαβ Γιακόβλεφ (Καζακστάν) 7:21.56

6. Αντρέ Ματίας (Ανγκόλα) 7:52.78

* Οι τρεις πρώτοι αθλητές προκρίνονται στον προημιτελικό. Οι υπόλοιποι θα αγωνιστούν στο ρεπεσάζ.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές στην κωπηλασία

Την Κυριακή 28 Ιουλίου θα αγωνιστούν στους προκριματικούς τα υπόλοιπα τρία ελληνικά πληρώματα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα πρώτες θα αγωνιστούν η Ευαγγελία Αναστασιάδου και η Χριστίνα Μπούρμπου στις 11:30 το πρωί ώρα Ελλάδας. Για την Ευαγγελία Αναστασιάδου είναι η παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες. Η Χριστίνα Μπούρμπου στο Τόκιο ήταν ζευγάρι με τη Μαρία Κυρίδου και είχαν καταλάβει την πέμπτη θέση.

Στις 12:30 ώρα Ελλάδας θα αγωνιστούν η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών. Οι δύο αθλήτριες κατέκτησαν τον Απρίλιο το ασημένιο μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και είναι έτοιμες για μία πρόκριση στον τελικό.

Στην ίδια κατηγορία σκαφών θα αγωνιστούν και ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου με το Πέτρο Γκαϊδατζή. Ο προκριματικός είναι προγραμματισμένος για τις 13:00 ώρα Ελλάδας. Το ελληνικό πλήρωμα προέρχεται από καλή εμφάνιση στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η κατηγορία των ελαφρών βαρών θα κάνει την τελευταία Ολυμπιακή της εμφάνιση στο Παρίσι. Στο Λος Άντζελες το 2028 θα προστεθεί η παράκτια κωπηλασία.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });