Χωρίς προβλήματα η επίσημη προπόνηση του Λευτέρη Πετρούνια

Χωρίς προβλήματα η επίσημη προπόνηση του Λευτέρη Πετρούνια

Πηνελόπη Παπαδήμου 22:49 - 24.07.2024 / Ανανεώθηκε: 22:49 - 24.07.2024

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μετράει αντίστροφα για τον προκριματικό των κρίκων στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Εξαιρετικά κύλησε η επίσημη προπόνηση του Λευτέρη Πετρούνια στον αγωνιστικό χώρο του «Μπερσί», όπου πραγματοποίησε την πρόβα τζενεράλε του προγράμματός του στους κρίκους, τρεις ημέρες πριν από τον προκριματικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

«Όλα πήγαν καλά στο πόντιουμ. Περάσαμε ήρεμα, είμαστε σε πολύ καλή ψυχολογική κατάσταση και θα μπούμε στον προκριματικό για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό και να κάνουμε χαρούμενους όσους πιστεύουν σ’ εμάς», δήλωσε ο προπονητής του Έλληνα πρωταθλητή της ενόργανης γυμναστικής, Δημήτρης Ράφτης.

Ο προκριματικός των ανδρών θα διεξαχθεί το Σάββατο (27/07) και ο «άρχοντας των κρίκων» έχει κληρωθεί να αγωνιστεί στον πρώτο από τους τρεις ομίλους (12:00 – 14:30 ώρα Ελλάδας), με αρχική επιδίωξη να εξασφαλίσει μία θέση μεταξύ των οκτώ φιναλίστ της επόμενης Κυριακής (04/08) και με απώτερο στόχο το τρίτο διαδοχικό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Άλλο ένα ιστορικό επίτευγμα θα κυνηγήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, όπου θα καταγράψει την τρίτη διαδοχική Ολυμπιακή συμμετοχή του. Έπειτα από το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο και το χάλκινο στο Τόκιο, ο 33χρονος πρωταθλητής της ενόργανης επιδιώκει πλέον να γίνει ο μοναδικός Έλληνας τρις Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, αλλά και ο πρώτος σπεσιαλίστας των κρίκων που θα φτάσει τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια σε ολόκληρη την ιστορία του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας συνοδεύεται από τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ράφτη και τη φυσικοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς, ενώ στο πλευρό του βρίσκεται επίσης ο Οδυσσέας Παξινός ως γιατρός της ελληνικής Ολυμπιακής ομάδας. Παρών στους Αγώνες θα είναι από ελληνικής πλευράς και ο διεθνής κριτής Νίκος Προβιάς, έπειτα από ονομαστική πρόσκληση της FIG.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });