Παραδόθηκε στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η ελληνική σημαία
i

© Γραφείο τύπου ΕΟΕ

Παραδόθηκε στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη η ελληνική σημαία

Πηνελόπη Παπαδήμου 17:04 - 18.07.2024 / Ανανεώθηκε: 17:04 - 18.07.2024

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη συναντήθηκε με τον Σπύρο Καπράλο και έλαβε συμβολικά την ελληνική σημαία πριν την αναχώρησή της για το Παρίσι.

Στην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη παραδόθηκε η ελληνική σημαία λίγες ημέρες πριν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού. Η Ελληνίδα βαδίστρια θα είναι μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής στη γαλλική πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος συναντήθηκε με την αθλήτρια του στίβου και της παρέδωσε συμβολικά την ελληνική σημαία. Απευθυνόμενος στη σημαιοφόρο της ελληνικής αποστολής ο Σπύρος Καπράλος, της είπε: «Αντιγόνη, σου παραδίδω συμβολικά τη Σημαία γιατί θα είστε Σημαιοφόροι στην Τελετή Έναρξης μαζί με τον Γιάννη. Σας εύχομαι καλή επιτυχία και να σηκώσετε αυτή τη Σημαία ψηλά και με υπερηφάνεια, γιατί θα έχετε πίσω σας όλη την ομάδα των 100 αθλητών και αθλητριών που πιστεύουμε ότι θα κάνουν όλους της Έλληνες υπερήφανους με τις επιτυχίες τους. Εγώ φεύγω τώρα για το Παρίσι για να σας υποδεχθώ εκεί».

Παραλαμβάνοντας την ελληνική σημαία η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ευχαρίστησε τον Σπύρο Καπράλο. «Δεν ήμουν ποτέ σε Τελετή Έναρξης παρότι είναι η τρίτη μου Ολυμπιάδα και είμαι πολύ χαρούμενη που στο Παρίσι θα μπω ως Σημαιοφόρος. Είναι τεράστια η τιμή, είμαι πάρα πολύ συγκινημένη αλλά και πάρα πολύ ενθουσιασμένη».

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη συνεχίζει τις προπονήσεις επί ελληνικού εδάφους μέχρι τις 24 Ιουλίου που θα αναχωρήσει για την πρωτεύουσα της Γαλλίας Η Ελληνίδα αθλήτρια ετοιμάζεται για την τρίτη της συμμετοχή στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη. Στους Ολυμπιακούς του Τόκιο η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη είχε καταλάβει την όγδοη θέση. Η Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024 είναι στις 26 Ιουλίου. Ο τελικός της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 20 χιλιόμετρα βάδην θα γίνει την 1η Αυγούστου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ελληνική αποστολή ηγείται της παρέλασης των Εθνών στην τελετή έναρξης, ως φόρος τιμής στη χώρα που «γέννησε» τους Ολυμπιακούς αγώνες κατά την αρχαιότητα. Η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού θα γίνει στον ποταμό Σηκουάνα εγκαινιάζοντας νέα ήθη στην ιστορία των αγώνων, αφού για πρώτη φορά θα γίνει εκτός σταδίου.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });