Βάζει πλώρη για τον τελικό ο Πετρούνιας με 14.800 βαθμούς στον προκριματικό

Λευτέρης Πετρούνιας

i

© Intime

Βάζει πλώρη για τον τελικό ο Πετρούνιας με 14.800 βαθμούς στον προκριματικό

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:39 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 13:57 - 27.07.2024

Ο Λευτέρης Πετρούνιας εκτέλεσε πολύ καλά το πρόγραμμά του στον προκριματικό των κρίκων και βάζει πλώρη για την πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων.

Έτοιμος για πρόκριση στον τελικό των Ολυμπιακών αγώνων είναι ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης των κρίκων αγωνίστηκε στον προκριματικό του Παρισιού και πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας έλαβε 14.800 βαθμούς και είναι πρώτος μέχρι στιγμής στη βαθμολογία του προκριματικού. Ο Έλληνας αθλητής είχε μία αστάθεια στην έξοδο, γεγονός που του στοίχισε στη βαθμολογία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το πρόγραμμα του Έλληνα αθλητή έχει βαθμό δυσκολίας 6.3. Το πρόγραμμα του Λευτέρη Πετρούνια είναι ίδιο με το ευρωπαϊκό του Ρίμινι, όπου ο Έλληνας αθλητής είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας θα χρειαστεί να περιμένει αρκετή ώρα μέχρι να οριστικοποιήσει την πρόκριση αφού θα πρέπει να ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία του προκριματικού.

Πλέον, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα περιμένει τις προσπάθειες των κύριων ανταγωνιστών του, οι οποίοι πρόκειται να συμμετάσχουν στους επόμενους ομίλους της ημέρας: Στον απογευματινό 2ο όμιλο (16:30 – 19:00) θα πάρουν μέρος ο Κινέζος κάτοχος του Ολυμπιακού και του παγκόσμιου τίτλου Γιανγκ Λιου και ο συμπατριώτης του, «ασημένιος» στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, Τζινγκιουάν Ζόου, καθώς επίσης ο έμπειρος εκπρόσωπος της διοργανώτριας Γαλλίας, Σαμίρ Αΐτ Σαΐντ, ενώ στον βραδινό 3ο όμιλο (21:00 – 23:30) θα αγωνιστεί μεταξύ άλλων ο Τούρκος Άντεμ Ασίλ, νικητής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 και στο ευρωπαϊκό του 2023.

Άλλο ένα ιστορικό επίτευγμα θα κυνηγήσει ο Λευτέρης Πετρούνιας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, όπου θα καταγράψει την τρίτη διαδοχική Ολυμπιακή συμμετοχή του. Έπειτα από το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο και το χάλκινο στο Τόκιο, ο 33χρονος πρωταθλητής της ενόργανης επιδιώκει πλέον να γίνει ο μοναδικός Έλληνας τρις Ολυμπιονίκης της γυμναστικής, αλλά και ο πρώτος σπεσιαλίστας των κρίκων που θα φτάσει τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια σε ολόκληρη την ιστορία του συγκεκριμένου αγωνίσματος.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });