Στη 14η θέση της γενικής κατάταξης τα αδέρφια Σπανάκη μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες
i

© IMAGO / ZUMA Press Wire

Στη 14η θέση της γενικής κατάταξης τα αδέρφια Σπανάκη μετά τις δύο πρώτες ιστιοδρομίες

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:38 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 19:38 - 02.08.2024

Στη 14η θέση της γενικής κατάταξης στα 470 βρίσκονται η Αριάδνη Σπανάκη και ο αδερφός της Οδυσσέας μετά την ολοκλήρωση των δύο πρώτων ιστιοδρομιών.

Η Αριάδνη Σπανάκη και ο αδερφός της Οδυσσέας μπήκαν στη μάχη της διάκρισης στα 470 της ιστιοπλοΐας. Οι δύο Έλληνες ιστιοπλόοι κατέλαβαν τη 13η θέση στην πρώτη ιστιοδρομία και τη 11η στη δεύτερη.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, το ελληνικό πλήρωμα είναι στη 14η θέση της γενικής κατάταξης με 24 βαθμούς ποινής. Στη γενική κατάταξη προηγούνται οι Οκάντα/Γιοσιόκα από την Ιαπωνία με 3 βαθμούς ποινής, ενώ ακολουθούν οι Τζόρντι Τσάμαρ Ερνάντεθ/Νόρα Μπρούγκμαν Κάμποτ από την Ισπανία με 11 και οι Ζίμον Ντις/Άνα Μάρκφορτ από τη Γερμανία με 12 βαθμούς ποινής. Τα δέκα πρώτα πληρώματα μετά την ολοκλήρωση όλων των ιστιοδρομίων θα συμμετάσχουν στον αγώνα μεταλλίων.

Τα αδέρφια Σπανάκη είναι η δεύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού μετά από εκείνη του Βύρωνα Κοκκαλάνη στα IQfoil. Θα ακολουθήσει η συμμετοχή του Κάμερον Μαραμενίδη στα Formula Kite. Αυτή είναι η δεύτερη Ολυμπιακή συμμετοχή για την Αριάδνη Σπανάκη. Η Ελληνίδα αθλήτρια της ιστιοπλοΐας είχε συμμετάσχει και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όπου είχε αγωνιστεί μαζί με την Αιμιλία Τσουλφά στα 470 γυναικών και είχαν καταλάβει τη 15η θέση.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });