Στον τελικό του ύψους η Γκούσιν - Εκτός η Δόση
i

© Intime

Στον τελικό του ύψους η Γκούσιν - Εκτός η Δόση

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:18 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:18 - 02.08.2024

Η Τατιάνα Γκούσιν προκρίθηκε στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Σπουδαία εμφάνιση έκανε η Τατιάνα Γκούσιν στον προκριματικό του ύψους στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η 30χρονη αθλήτρια, στην πρώτη της εμφάνιση στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση, ξεπέρασε το άγχος και τα έδωσε όλα.

Η αθλήτρια της Ιωάννας Σιώμου πέρασε το 1,83 και το 1,88 χωρίς να χρειαστεί δεύτερο άλμα. Η Τατιάνα Γκούσιν πέρασε με τη δεύτερη προσπάθεια το 1,92 μέτρα, επίδοση που την έφερε στον τελικό του αγωνίσματος.

Η Ελλάδα θα έχει εκπροσώπηση στον τελικό του ύψους στους Ολυμπιακούς αγώνες για πρώτη φορά μετά το 1996 και τη Νίκη Μπακογιάννη. Τότε, η Ελληνίδα αθλήτρια είχε πάρει το ασημένιο μετάλλιο. Στη συνέχεια, ο πήχης ανέβηκε στο 1,95 το οποίο πέρασε έξι αθλήτριες. Ο τελικός του ύψους γυναικών είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 20:55 το βράδυ ώρα Ελλάδας.

Στον τελικό του ύψους πέρασε και η Ελένη Κουλιτσένκο από την Κύπρο. Το άγχος κατέβαλε την Παναγιώτα Δόση. Η νεαρή άλτρια, στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς αγώνες, είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στο 1,83 και ολοκλήρωσε την παρουσία της.

«Τρόμαξα λίγο όταν ο πήχης ανέβηκε στο 1.95. Είχα έρθει αποφασισμένη να το κάνω, δεν το πέτυχα, αλλά ευτυχώς έφτασε το 1.92. Τον είχα δουλέψει πολύ τον αγώνα με την προπονήτριά μου και την ψυχολόγο μου. Το είχα «δει» ότι θα περάσω και ευτυχώς έτσι έγινε.

14:56 - 30.07.2024

📲 Το νέο mobile app του Sportal είναι εδώ!

To νέο app του Sportal είναι εδώ! Με όλα τα τελευταία νέα, πλήρες ρεπορτάζ, αναλύσεις και αφιερώματα για τα σημαντικά αθλητικά γεγονότα. Video highlights, αθλητικές εκπομπές, Live Blogs, στατιστικά και βαθμολογίες για όλους τους αγώνες. Όλα αυτά από την κορυφαία ομάδα του Sportal.gr. Κατέβασε την εφαρμογή στο κινητό σου για να έχεις όλη την αθλητική δράση στα χέρια σου 🤳🏻!

Είναι απίστευτο αυτό που έγινε, γιατί είχα ένα μήνα να αγωνιστώ και φοβόμουν λίγο για το πώς θα είμαι, αλλά εξέπληξα και τον εαυτό μου. Έχω μείνει εκτός τελικού τρεις φορές στις προσπάθειες και ήμουν συγκεντρωμένη για να μη χάσω άλματα στα χαμηλότερα ύψη.

Υπάρχει μια ομάδα πίσω μου που με υποστηρίζει και τους ευχαριστώ. Σας ευχαριστώ όλους για τη στήριξη. Τώρα θα πάρω μια ανάσα, θα δω την οικογένειά μου που έχει έρθει εδώ για να με στηρίξει και μετά θα σκεφτώ τον τελικό», ανέφερε μετά το φινάλε του προκριματικού η Τατιάνα Γκούσιν.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });