Οι εκπλήξεις και τα μεγάλα μυστήρια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων
i

© IMAGO / Photo News

Οι εκπλήξεις και τα μεγάλα μυστήρια της τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων

Τι θα δούμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού, που θα γίνει για πρώτη φορά εκτός Ολυμπιακού σταδίου.

Λίγες ώρες απέμειναν για την τελετής έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων του Παρισιού που θα ανοίξει επίσημα την αυλαία της 33ης σύγχρονης εκδοχής τους. Η τελετή αυτή θα έχει ιστορικό χαρακτήρα αφού για πρώτη φορά θα γίνει εκτός Ολυμπιακού σταδίου.

Ο εμβληματικός ποταμός Σηκουάνας θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της τελετής έναρξης που θα ξεκινήσει στις 19:30 τοπική ώρα (20:30 ώρα Ελλάδας) και θα ολοκληρωθεί περίπου τέσσερις ώρες αργότερα. Η παρέλαση των Εθνών θα ξεκινήσει από τη γέφυρα Austerlitz και θα καταλήξει μετά από μία διαδρομή έξι χιλιομέτρων στο Τροκαντερό για το άναμμα του βωμού και τις διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

Οι εκπρόσωποι κάθε αποστολής θα βρίσκονται σε ειδικό πλοιάριο που θα είναι εξοπλισμένο να κάμερες προκειμένου οι τηλεθεατές να έχουν εικόνα. Η πρωτότυπη αυτή πομπή θα παραπλεύσει τον καθεδρικό της Παναγίας των Παρισίων και αφού περάσει κάτω από γέφυρες όπως οι Πον ντεζ Αρ και Πον Νεφ και κοντά από πολλά εμβληματικά τοπόσημα του Παρισιού θα φθάσει απέναντι από τον Πύργο του Άιφελ. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια αφού θα επιστρατευτούν περισσότεροι από 35 χιλιάδες αστυνομικοί ενώ σε κάθε γωνιά της πόλης θα βρίσκονται και 25 χιλιάδες πράκτορες προκειμένου να αποφευχθεί το παραμικρό ευτράπελο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στην παρέλαση των Εθνών πρώτη παρελαύνει η ελληνική αποστολή, ως φόρος τιμής στην «πατρίδα» των αγώνων κατά την αρχαιότητα. Δεύτερη θα παρελάσει η ομάδα των προσφύγων και τελευταία είναι η διοργανώτρια χώρα, η Γαλλία. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι χώρες που παρελαύνουν πηγαίνουν αλφαβητικά με βάση τη γλώσσα της διοργανώτριας. Θυμίζουμε ότι οι σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

Οι Γάλλοι διοργανωτές θεωρούν ότι θα κάνουν την πλέον πολυπληθή τελετής έναρξη στην ιστορία των αγώνων αφού λόγω του εξωτερικού χώρου υπολογίζεται ότι σχεδόν 300 χιλιάδες θα τη δουν από κοντά ενώ θα παραβρεθούν και περισσότεροι από 100 αρχηγοί κρατών. Θα υπάρχουν, πάντως, και πάνω από 80 γιγαντοοθόνες σε κεντρικά σημεία της πόλης, προκειμένου να την παρακολουθήσουν χιλιάδες ακόμη που θα βρίσκονται μακριά από τον Σηκουάνα.

Η τελετή θα φέρει την υπογραφή του 42χρονου σκηνοθέτη Τομά Ζολί.

Από εκεί και πέρα, στο καλλιτεχνικό κομμάτι φημολογείται ότι η Σελίν Ντιόν αλλά και η Lady Gaga θα εμφανιστούν στην τελετή έναρξης των αγώνων. Σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ μάλιστα θα λάβουν περί τα δύο εκατομμύρια δολάρια για αυτή τους την εμφάνιση. Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρουν ακόμη ότι στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων θα εμφανιστεί και η Aya Nakamura.

«Μυστήριο», πάντως, επικρατεί για το όνομα του τελευταίου λαμπαδηδρόμου, του ανθρώπου που θα έχει την τιμή να ανάψει τον βωμό που θα μείνει αναμμένος σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Οι διοργανωτές, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ξένα ΜΜΕ, έχουν επικοινωνήσει με 4-5 υποψήφιους και τους έχουν ενημερώσει ότι ένας ή μία από τους αυτούς θα ανάψει τον βωμό. Ο ποδοσφαιριστής Ζινεντίν Ζιντάν είναι από τα ονόματα που «παίζουν» δυνατά, ειδικά από τη στιγμή που απουσίαζε από τη λαμπαδηδρομία που έγινε στη Μασσαλία, όπου μεγάλωσε. Δεύτερος πολύ δυνατός υποψήφιος είναι ο τζουντόκα Τέντι Ρινέ που έχει κατακτήσει τρεις φορές χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });