Η Ελλάδα και οι άλλοι: Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ

Γιάννης Αντετοκούνμπο

i

© Intime

Η Ελλάδα και οι άλλοι: Το πρόγραμμα του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ

Νίκος Καλαμπάκας 08:52 - 27.07.2024 / Ανανεώθηκε: 08:52 - 27.07.2024

Το τζάμπολ στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ γίνεται το Σάββατο 27/7, όταν ρίχνεται στη μάχη και η Εθνική Ελλάδος. Νωρίτερα θα διεξαχθούν αγώνες με μεγάλο ενδιαφέρον. Διαβάστε όλο το πρόγραμμα της πρεμιέρας.

Η Ελλάδα ξεκινάει απόψε (27/7) τις υποχρεώσεις της στο Ολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ και με το «καλημέρα» πέφτει στα βαθιά, αφού ο πρώτος της αντίπαλος θα είναι ο πανίσχυρος Καναδάς.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ πήρε ήδη τον δρόμο της επιστροφής για τη Λιλ

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ πήρε ήδη τον δρόμο της επιστροφής για τη Λιλ

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ δεν θα παραστεί ως το τέλος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων και δε θα ακολουθήσει την υπόλοιπη αποστολή στο Τροκαντερό για να φτάσει όσο το δυνατόν νωρίτερα στη Λιλ.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη θα ριχτεί στη... μάχη της πρόκρισης από τη φάση των ομίλων στις 22:00 το βράδυ (ΕΡΤ1, live στο Sportal.gr), με την ελπίδα ότι θα κάνει μια καλή αρχή. Κερδίζοντας τον Καναδά, εκτός από τους βαθμούς της νίκης θα πάρει και ψυχολογία, αφού οι αποψινοί μας αντίπαλοι είναι εκ των φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου.

Άλλωστε ο όμιλος που συμμετέχουν οι διεθνείς μας είναι ο πιο δύσκολος του τουρνουά, αφού συμπληρώνεται από την Ισπανία και την Αυστραλία και κάθε νίκη μετράει σαν... χρυσάφι! Οι δύο παραπάνω ομάδες είναι και αυτές που θα κάνουν το πρώτο τζάμπολ της διοργάνωσης, αφού θα αναμετρηθούν στις 12 το μεσημέρι.

Στις 14.30 είναι προγραμματισμένος ο αγώνας της Γερμανίας με την Ιαπωνία, στις 18.15 η Γαλλία θα αναμετρηθεί με την Βραζιλία, ενώ στις 22.00 κάνει τζάμπολ η Ελλάδα.

Η 12άδα της Ελλάδας:

Τόμας Γουόκαπ, Νικ Καλάθης, Δημήτρης Μωραΐτης, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Βασίλης Τολιόπουλος, Κώστας Παπανικολάου, Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, Γιάννης Αντετοκούνμπο, Ντίνος Μήτογλου, Νίκος Χουγκάζ, Γιώργος Παπαγιάννης.

Η 12άδα του Καναδά:

Νικεΐλ Αλεξάντερ Γουόκερ (Μινεσότα Τίμπεργουλβς), Αρ Τζέι Μπάρετ (Τορόντο Ράπτορς), Κεμ Μιρτς (Τζιρόνα), Ντίλον Μπρουκς (Χιούστον Ρόκετς), Λουγκέντζ Ντορτ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Μέλβιν Ετζίμ (Μάλαγα), Σάι Γκίλτζιους Αλεξάντερ (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ), Τρέι Λάιλς (Σακραμέντο Κινγκς), Τζαμάλ Μάρεϊ (Ντένβερ Νάγκετς), Άντριου Νέμπχαρντ (Ιντιάνα Πέισερς), Κέλι Όλινικ (Τορόντο Ράπτορς), Ντουάιτ Πάουελ (Ντάλας Μάβερικς).

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });