Γκάφα άνευ προηγουμένου: Το Sports Illustrated «δίνει» ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς σε Ελληνίδα αθλήτρια, που δεν προκρίθηκε!
i

© IMAGO / IPA Sport

Γκάφα άνευ προηγουμένου: Το Sports Illustrated «δίνει» ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς σε Ελληνίδα αθλήτρια, που δεν προκρίθηκε!

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:45 - 22.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:35 - 22.07.2024

Μία... ιδιαίτερη γκάφα έκανε το Sports Illustrated στις προβλέψεις του για τους Ολυμπιακούς αγώνες.

Την Παρασκευή 26 Ιουλίου ξεκινούν επίσημα οι Ολυμπιακοί αγώνες του Παρισιού με την διεξαγωγή της τελετής έναρξης. Χιλιάδες αθλητές από όλον τον πλανήτη θα κυνηγήσουν τη διάκριση στη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση.

Το Sports Illustrated λίγα 24ωρα πριν την τελετή έναρξης των αγώνων, έδωσε τις προβλέψεις του για όλα τα αθλήματα. Ωστόσο, το κορυφαίο αθλητικό περιοδικό υπέπεσε σε μία γκάφα πρώτου μεγέθους, που έχει μάλιστα και ελληνική χροιά. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Sports Illustrated, στη σπάθη γυναικών στην ξιφασκία, η Ελληνίδα Δέσποινα Γεωργιάδου θα ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Ωστόσο, η αθλήτρια του Παναθηναϊκού δεν έχει προκριθεί στους Ολυμπιακούς αγώνες. Η Ελλάδα, σύμφωνα με το σύστημα πρόκρισης, αφού δεν έχει εκπροσώπηση στο ομαδικό αγώνισμα, μία μόλις αθλήτρια θα μπορούσε να αγωνιστεί στη σπάθη, κι αυτή είναι η Δώρα Γκουντούρα, που ετοιμάζεται για τη δεύτερη συμμετοχή της σε Ολυμπιακούς αγώνες.

«Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων, σκέφτομαι ξανά και ξανά πως να ανακοινώσω ότι δεν προκρίθηκα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Κυρίως γιατί ακόμη προσπαθώ να το καταλάβω, να το συνειδητοποιήσω και να το εξηγήσω στον εαυτό μου. Δεν βγάζει κανένα νόημα καθώς έχω πάρει αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2023 στο Μιλάνο, είμαι στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, στο Νο2 της ατομικής πρόκρισης στην Ευρώπη και στο νο5 της ατομικής πρόκρισης στον κόσμο. Και πάλι δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω στους Ολυμπιακούς Αγώνες απλά γιατί η συναθλήτριά μου είναι επίσης μία από τις κορυφαίες ξιφομάχους του κόσμου.

Αυτό που μου φαίνεται εντελώς παράλογο είναι πως κυρίως στο ατομικό οι ξιφομάχοι που προκρίνονται είναι από τις ομαδικές προκρίσεις και όσες προσπαθούν να προκριθούν ατομικά έχουν ελάχιστες πιθανότητες. Και από τις δύο θέσεις που δίνονται σε όσες προκρίνονται ατομικά από την Ευρώπη, η συναθλήτριά μου κι εγώ ήμασταν στο Νο1 και Νο2 αλλά απαγορεύεται οι αθλήτριες που θα προκριθούν να είναι από την ίδια χώρα», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων στο instagram η Δέσποινα Γεωργιάδου μετά τη γνωστοποίηση της μη συμμετοχής της στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Το Sports Illustrated φέρνει στο πρώτο σκαλί του βάθρου τον Μίλτο Τεντόγλου στο μήκος. Αυτό είναι και το μοναδικό χρυσό που θα κατακτήσει η Ελλάδα στο Παρίσι σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό. Το Sports Illustrated προβλέπει ότι η Άννα Κορακάκη θα κατακτήσει δύο μετάλλια (ασημένιο στα 25 μέτρα, χάλκινο στα 10 μέτρα), ενώ το χάλκινο μετάλλιο θα κατακτήσουν ο Μάκης Μήτας με την Εμμανουέλα Κατζουράκη στο ομαδικό αγώνισμα του σκητ. Το περιοδικό προβλέπει ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας θα κατακτήσει το ασημένιο μετάλλιο στους κρίκους, όπως και ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης στην ελευθέρα πάλη στην κατηγορία των 74 κιλών.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });