Τρομερός Φραντζεσκάκης, προκρίθηκε στον τελικό - Δεν τα κατάφερε ο Αναστασάκης
i

© Intime

Τρομερός Φραντζεσκάκης, προκρίθηκε στον τελικό - Δεν τα κατάφερε ο Αναστασάκης

Πηνελόπη Παπαδήμου 14:35 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 14:35 - 02.08.2024

Ο Χρήστος Φραντζεσκάκης προκρίθηκε στον τελικό της σφυροβολίας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Εντυπωσιακή βολή έκανε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης στον προκριματικό της σφυροβολίας στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Ο Έλληνας αθλητής του Κωστή Παπαμαρκάκης έριξε τη σφύρα στα 75,53 μέτρα στην πρώτη του προσπάθεια, επίδοση που του έδωσε την πρόκριση στον τελικό αφού μόλις πέντε πέτυχαν καλύτερη βολή από τη δική του στο πρώτο προκριματικό γκρουπ.

Η δεύτερη βολή του Έλληνα αθλητή έφτασε στα 73,94 μέτρα και η τρίτη στα 74,21 μέτρα. Το όριο πρόκρισης ήταν 77.00, αλλά το πέρασαν μόνο πέντε αθλητές. Ο τελικός της σφυροβολίας θα γίνει την Κυριακή 4 Αυγούστου στις 21:30 ώρα Ελλάδας.

Μακριά από την καλή βολή έμεινε ο Μιχάλης Αναστασάκης. Ο Έλληνας ρίπτης είχε καλύτερη βολή στα 70,14 μ. και κατέλαβε την 13η θέση στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφυροβολίας.

«Είμαι πολύ χαρούμενος, όχι για την πρόκριση, αλλά γιατί ήταν μια χρονιά με μεγάλη σωματική και ψυχολογική πίεση.

Η βολή που με έβαλε στον τελικό δεν ήταν μεγάλη, ελπίζω στον τελικό να πετύχω ατομικό ρεκόρ. Οι προπονήσεις είχαν δείξει ότι ήμουν πολύ καλά. Δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια, αλλά θέλω μια θέση στην οχτάδα, μιλώντας ρεαλιστικά. Τα όνειρά μου είναι για βάθρο. Δεν το λέω για φέτος, αλλά είναι για βάθρο.

Έχω ξαναμπεί σε τελικό σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι το ίδιο για μένα. Έχω δουλέψει πολύ για να επαναπαύομαι με την πρόκριση.

Αν βγει όπως θέλω ο τελικός, θα είμαι ευχαριστημένος, όποια θέση κι αν πάρω», ανέφερε μετά το φινάλε του προκριματικού ο Χρήστος Φραντζεσκάκης.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });