«Θηρίο» ο Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο
i

© Intime

«Θηρίο» ο Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο τζούντο

Πηνελόπη Παπαδήμου 19:14 - 31.07.2024 / Ανανεώθηκε: 20:39 - 31.07.2024

Ο Θοδωρής Τσελίδης κατέκτησε το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στο τζούντο στην κατηγορία των -90 κιλών.

Ο Θοδωρής Τσελίδης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού στην κατηγορία των -90 κιλών στο τζούντο. Ο Έλληνας αθλητής νίκησε τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι με wasa-ari στον τελικό του ρεπεσάζ και ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Το μετάλλιο του Τσελίδη είναι το πρώτο για την Ελλάδα στο Παρίσι. Ο Τσελίδης, που δεν ήταν εκ των φαβορί πάλεψε σε όλους τους αγώνες του σαν πραγματικό θηρίο και θα ανέβει στο βάθρο.

Αυτό είναι το τρίτο μετάλλιο της Ελλάδας στο τζούντο. Θυμίζουμε ότι ο Ηλίας Ηλιάδης είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στην Αθήνα το 2004 και το χάλκινο μετάλλιο το 2012 στο Λονδίνο.

Ο Έλληνας αθλητής ξεκίνησε την πορεία του στους Ολυμπιακούς αγώνες από τη φάση των «32». Ο 27χρονος τζουντόκα επικράτησε του Ρόμπερτ Φλορεντίνο από τη Δομινικανή Δημοκρατία με Ippon και συνέχισε την προσπάθειά του.

Ο Θοδωρής Τσελίδης έδειξε ότι ήταν σε σπουδαία μέρα, όταν νίκησε τον Νεμάνια Μάιντοβ και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Ο Σέρβος τζουντόκα, Νο.2 στον κόσμο ήταν μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση ενός μεταλλίου στο Παρίσι.

Στον προημιτελικό, ο Θοδωρής Τσελίδης ηττήθηκε με Waza-Ari στο Golden Score από τον Γάλλο Μαξίμ-Γκαέλ Ενγκαγιάπ Αμπού και συνέχισε την προσπάθειά του ρεπεσάζ.

Στον τελικό του ρεπεσάζ, ο Θοδωρής Τσελίδης αποδείχτηκε και πάλι ασυναγώνιστος. Ο Έλληνας αθλητής υπέταξε με Waza-Ari τον Ισπανό Τριστάνι Μοσακλισβίλι

«Πολύ χαίρομαι που μπόρεσα να κρατήσω τον λόγο μου. Το όνειρό μου έγινε. Είναι η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου. Φεύγοντας από την Ελλάδα σκεφτόμουν ακόμη καλύτερο χρώμα μεταλλίου. Ό, τι έγινε έγινε. Είναι ένα μετάλλιο που με χαροποιεί πολύ. Είμαι πολύ χαρούμενος που πήρα το πρώτο μετάλλιο για την πατρίδας μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Θοδωρής Τσελίδης.

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });