«Χάλκινοι» Παπακωνσταντίνου, Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Πέτρος Γκαϊδατζής

i

© IMAGO / USA TODAY Network

«Χάλκινοι» Παπακωνσταντίνου, Γκαϊδατζής στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών

Πηνελόπη Παπαδήμου 13:09 - 02.08.2024 / Ανανεώθηκε: 13:46 - 02.08.2024

Ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού.

Απίθανη εμφάνιση έκαναν ο Αντώνης Παπακωνσταντίνου και ο Πέτρος Γκαϊδατζής στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Το ελληνικό πλήρωμα κατέλαβε την τρίτη θέση και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

Είναι το τρίτο ελληνικό μετάλλιο στο Παρίσι και μάλιστα για τρίτη διαδοχική ημέρα. Θυμίζουμε ότι τον χορό των μεταλλίων για την Ελλάδα άνοιξε ο Θοδωρής Τσελίδης στο τζούντο. Την Πέμπτη ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο.

Το ελληνικό πλήρωμα έκανε τρομερή εκκίνηση στον τελικό. Οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου και Πέτρος Γκαϊδατζής προπορεύονταν στην κούρσα στο πρώτο μισό. Στη συνέχεια, η βάρκα της Ιρλανδίας άρχισε να αποκτά απόσταση και να σιγουρεύει το χρυσό μετάλλιο.

Το ελληνικό πλήρωμα έδωσε μεγάλη μάχη για το ασημένιο μετάλλιο με την Ιταλία. Ωστόσο, οι Στέφανο Όπο και Γκάμπριελ Σοάρες έκαναν καλύτερο finish και ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου.

Το μετάλλιο των Παπακωνσταντίνου και Γκαϊδατζή διατηρεί την παράδοση που έχει η ελληνική κωπηλασία. Αυτό ήταν το πέμπτο μετάλλιο για τα ελληνικά κουπιά σε Ολυμπιακούς αγώνες μετά την Αθήνα το 2004.

Τότε, ο Νίκος Σκιαθίτης με τον Βασίλη Πολύμερο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών είχαν κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Πολύμερος με τον Δημήτρη Μούγιο ανέβηκαν στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην ίδια κατηγορία σκαφών.

Το 2012, στη διοργάνωση του Λονδίνου, η Αλεξάνδρα Τσιάβου και η Χριστίνα Γιαζιτσίδου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών γυναικών. Το 2021 στο Τόκιο ο Στέφανος Ντούσκος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο σκιφ.

Η τελική κατάταξη

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });