Ελλάδα καμάρωσέ τον: Ασημένιος Ολυμπιονίκης ο Απόστολος Χρήστου!
i

© Intime

Ελλάδα καμάρωσέ τον: Ασημένιος Ολυμπιονίκης ο Απόστολος Χρήστου!

Πηνελόπη Παπαδήμου 21:45 - 01.08.2024 / Ανανεώθηκε: 22:53 - 01.08.2024

Ο Απόστολος Χρήστου κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 200 μέτρα ύπτιο!

Ο Απόστολος Χρήστου έγραψε ιστορία για την ελληνική κολύμβηση στο Παρίσι. Ο Έλληνας κολυμβητής του Ολυμπιακού έκανε μία απίθανη κούρσα στον τελικό των 200 μέτρων ύπτιο και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο.

Είναι το πρώτο μετάλλιο για την ελληνική κολύμβηση στην πισίνα μετά τους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς αγώνες το 1896. Τότε, βέβαια, οι αγώνες της κολύμβησης έγιναν στη θάλασσα, στη Μαρίνα Ζέας. Ο Απόστολος Χρήστου έκανε μία απίθανη κούρσα στον τελικό. Ο Έλληνας αθλητής του Παναγιώτη Βελέντζα με υποδειγματική εκκίνηση κατάφερε να διατηρηθεί στην πρώτη θέση μετά τα πρώτα 150 μέτρα.

Στη συνέχεια, φάνηκε να ξεμένει από δυνάμεις, αλλά είχε μία ασφαλή απόσταση από τους υπόλοιπους αθλητές και κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Χρυσός Ολυμπιονίκης αναδείχτηκε ο Ούγγρος Χούμπερτ Κος.

Ο Απόστολος Χρήστου ήταν απογοητευμένος μετά την απώλεια του μεταλλίου στα 100 μέτρα ύπτιο και ήταν αμφίβολο αν θα κατέβαινε στο 200άρι. Ωστόσο, άλλαξε γνώμη και όχι μόνο αγωνίστηκε αλλά κατέκτησε και μετάλλιο. Ο Έλληνας αθλητής τερμάτισε σε 1:54.82, σημειώνοντας πανελλήνιο ρεκόρ. Ο Ρόμαν Μίτικοφ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.

«Δεν το πιστεύω, δεν έχω πάρει χαμπάρι τι έχει γίνει! Σε λίγες μέρες από την κόλαση πήγα στον παράδεισο.

Ήξερα ότι έχω δυνατότητες για το μετάλλιο, μπήκα δυνατά από την αρχή, έβλεπα ότι ήμουν μπροστά, στο τέλος έχασα δυνάμεις, αλλά είχα πάρει διαφορά και έτσι κατάφερα να πάρω το μετάλλιο. Τα έπαιξα όλα για όλα και ανταμείφθηκα», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Απόστολος Χρήστου.

Η τελική κατάταξη

window.AdmanQueue = window.AdmanQueue || []; AdmanQueue.push(function () { Adman.adunit({id: 13402, h: 'https://x.grxchange.gr', inline: true}) });